Visa kurser.se som: Mobil

Akustisk gitarr - Gypsy Jazz som Django Reinhardt, fördjupning

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2020-02-20 17:45
2 530 SEK

Info om Akustisk gitarr - Gypsy Jazz som Django Reinhardt, fördjupning

En påbyggnadskurs för dig som älskar Gypsy Jazz, eller Jazz Manouche, stilen som skapades av den romske gitarristen Django Reinhardt.

Innehåll och upplägg
Nu kan vi utöka repertoaren med lite svårare låtar, och titta närmare på andra stilar som Gypsy Waltz, Bossanova och "Balkanstyle". Vi fortsätter öva på plektrumtekniken, och lär oss fler klassiska "Django-licks".

Förkunskaper
Du ska ha prövat att spela stilen minst en termin, eller motsvarande. Du behöver kunna barréackord, läsa tabulatur, känna dig bekväm med ditt instrument och vara beredd på att spela med plektrum.

Kursledare 
Joakim Sandgren har lång erfarenhet av undervisning, och som frilansande musiker i Gypsy Jazztraditionen. Sin egen utbildning har han bland annat från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med din egen akustiska gitarr. Material sammanställs av läraren med utgångspunkt i gruppens behov.

Utvecklingsmöjligheter
Din utveckling är individuell, och i den här kursen väljer många att fortsätta flera terminer för att ta sitt spel vidare, och för att det är så kul! Medborgarskolan erbjuder också andra gitarrkurser på flera olika nivåer. Du kan välja olika inriktning, bland annat American Roots, Open tuning slide/steel guitar, och du har också möjlighet att pröva ensemblespel i "Spela i band".

Bra att veta
Uppehåll 9/4.
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 395 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akustisk gitarr - Gypsy Jazz som Django Reinhardt, fördjupning.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Akustisk gitarr - Gypsy Jazz som Django Reinhardt, fördjupning!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner