Visa kurser.se som: Mobil

Akustisk gitarr - Gypsy Jazz som Django Reinhardt

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2019-09-09 17:00
2 480 SEK

Info om Akustisk gitarr - Gypsy Jazz som Django Reinhardt

Gypsy Jazz, eller Jazz Manouche, stilen som skapades av den romske gitarristen Django Reinhardt.

Innehåll och upplägg
Vi börjar med kännetecknande komprytmer, som "La Pompe", går igenom ackord, typiska låtintro och -slut. Du börjar bygga upp en repertoar av låtar, och vi tittar närmare på andra stilar som Gypsy Waltz, Bossanova och "Balkanstyle". Plektrumteknik är viktigt och du lär dig så klart några klassiska "Django-licks".

Förkunskaper
Du behöver kunna barréackord, läsa tabulatur och känna dig bekväm med ditt instrument och vara beredd på att spela med plektrum.

Kursledare
Martin Vidlund har lång erfarenhet från både undervisning och som frilansande musiker. Det senaste 10 åren har han spelat och turnerat i olika Gypsy Jazzgrupper och har spelat med några av de bästa i genren.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med din egen akustiska gitarr. Material sammanställs av läraren med utgångspunkt i gruppens behov.

Utvecklingsmöjligheter
Din utveckling är individuell, och i den här kursen väljer många att fortsätta flera terminer för att ta sitt spel vidare, och för att det är så kul! Medborgarskolan erbjuder också andra gitarrkurser på flera olika nivåer. Du kan välja olika inriktning, bland annat American Roots, Open tuning slide/steel guitar, och du har också möjlighet att pröva ensemblespel i "Spela i band".

Bra att veta
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 395 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akustisk gitarr - Gypsy Jazz som Django Reinhardt.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Akustisk gitarr - Gypsy Jazz som Django Reinhardt!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner