Visa kurser.se som: Mobil

Aktiv tyska, konversation i liten grupp på nivå B2/C1 (hög/avancerad) för 60+ i Täby/Näsbypark

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Täby
16 timmar
2019-09-26 10:30
2 300 SEK

Info om Aktiv tyska, konversation i liten grupp på nivå B2/C1 (hög/avancerad) för 60+ i Täby/Näsbypark

Håll dina kunskaper i tyska aktuella och levande! En konversationskurs för dig som vill hålla dina kunskaper i tyska aktuella och levande.

Tyska talas av över 120 miljoner i Europa; i Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Liechtenstein – överallt i Europa har du nytta av kunskaper i tyska.

Mål
Att du tillsammans med de andra deltagarna i gruppen får bättre "flyt" i språket, förbättrar ditt ordförråd, repeterar tysk grammatik, får aktuell information om Tyskland och andra tysktalande länder, om aktuella händelser och kulturella evenemang.

Kursinnehåll
Deltagarna i den här kursen talar och förstår tyska bra och vill hålla sina kunskaper på en hög språklig nivå. Vi arbetar bl.a. med språktidningen "Deutsch Perfekt", som innehåller många olika slags texter på tre nivåer; lätt, mellan och svår. Dessutom finns grammatiska övningar, information om Tysklands kultur, realia, aktuella kulturella evenemang och mycket mer.

Kursen omfattar 8 sammankomster, 2 x 45 minuter per gång. Inga lektioner 31/10.

Förkunskaper
Du kan tyska mycket bra och är beredd att vara muntligt aktiv.

Kursmaterial
Som kursmaterial använder vi t.ex. den tyska språktidningen "Deutsch Perfekt". Andra artiklar och texter enligt deltagarnas önskemål.

Kursledare
 Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Gruppstorlek 4-8 deltagare.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Aktiv tyska, konversation i liten grupp på nivå B2/C1 (hög/avancerad) för 60+ i Täby/Näsbypark.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Aktiv tyska, konversation i liten grupp på nivå B2/C1 (hög/avancerad) för 60+ i Täby/Näsbypark!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner