Visa kurser.se som: Mobil

Utsjöskepparintyg - Intresseanmälan

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
24 timmar
2 695 SEK

Kursbeskrivning

Anmäl ditt intresse för kursen Utsjöskepparintyg så kontatkar vi dig när ett startdatum är bokat.

Det har blivit allt vanligare att ta sig ner till Medelhavet med egen båt. Utsjöskepparintyget omfattar det du behöver känna till för att göra denna färd säker. Tidvattenberäkningar, utrustning, nautiska publikationer, radiotrafik, kanalresor mm ingår i kursen. I fritidsbåt på dessa vatten är det nödvändigt att känna till regelverket CEVNI och hur man ska förhålla sig till yrkestrafiken.

INNEHÅLL
Du lär dig att arbeta med bestikföring, om tidvatten och strömmar och hur de påverkar kurs och bärning. Långfärdsbåten och vilken utrustning den bör ha är ett annat viktigt moment, elektroniska hjälpmedel, nautiska publikationer, radiokommunikation, in- och utklarering i olika länder mm som är nödvändig för att klara en resa.

UPPLÄGG
Vi träffas 8 kvällar kl 18:00-20:30 i våra lokaler på Tegelängsgatan 11 B. Examination sker efter avslutad kurs och görs vanligtvis samma veckodag. 

FÖRKUNSKAPSKRAV
För att tentera för utsjöskeppaintyg så måste man ha fyllt 15 år samt ha förarintyg med båtpraktikpass samt kustskepparintyg. Se vårt övriga kursutbud om något behöver kompletteras.

EXAMINATION
Kostnad för examination tillkommer och betalas på plats till provförrättaren. Examinationskostnaden för utsjöskepparintyget är 450 kr.

Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du sedan på med alla navigationsintyg du gör. Boken är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste. Saknar du din blå intygsbok? Kontakta NFB www.batlivsutbildning.se

KURSMATERIAL
Du inhandlar själv kursmaterialet inför kursstart. Vilket material som ska användas meddelas i god tid inför starten.

LEDAREN 
Kursledare är Svante Håkansson som är utbildad till sjökapten och under många år arbetat till sjöss inom handelsflottan samt på Sjöfartsverket. Svantes stora intresse för sjölivet har gjort att han även undervisat inom detta ämne i många år, både med grundkursen Förarintyg men även de lite mer avancerade kurserna. 
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

ANMÄLAN 
Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Kallelse kommer cirkas en vecka innan kursstart, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften som ska betalas inom 30 dagar. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan. 

Du som är medlem i en båtklubb eller i Kryssarklubben S:t Annakretsen eller har din båt försäkrad hos Svenska Sjö får 10% rabatt på kursavgiften. Uppge ditt medlemsnummer/föräkringsnummer vid anmälan.
 
Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Utsjöskepparintyg - Intresseanmälan.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Utsjöskepparintyg - Intresseanmälan!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner