Visa kurser.se som: Mobil

Utsjöskepparintyg

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Linköping
30 timmar
2019-11-23 09:00
2 695 SEK

Kursbeskrivning

Det har blivit allt vanligare att ta sig ned till Medelhavet med egen båt. Utsjöskepparintyget omfattar det du behöver känna till för att göra denna färd säker. Tidvattenberäkningar, utrustning, nautiska publikationer, radiotrafik, kanalresor mm ingår i kursen. I fritidsbåt på dessa vatten är det nödvändigt att känna till regelverket CEVNI och hur man ska förhålla sig till yrkestrafiken.

INNEHÅLL
Du lär dig att arbeta med bestikföring, om tidvatten och strömmar och hur de påverkar kurs och bärning. Långfärdsbåten och vilken utrustning den bör ha är ett annat viktigt moment, elektroniska hjälpmedel, nautiska publikationer, radiokommunikation, in- och utklarering i olika länder mm som är nödvändig för att klara en resa.

UPPLÄGG
Vi tar i kursen upp de kunskapskrav som gäller för utsjöskepparintyget för att kunna genomföra examinationen i slutet av sista dagen.
Vi träffas två helger 23-24/11 och 7-8/12 kl 9-16 alla dagar i våra lokaler på Collegium.
Notera att examinationen genomförs i samband med avslutad kurs den 8/12

Medtag gärna egen lunch under kursdagarna,  mikro och kyl finns.

Notera att i samband med utsjöskepparen har du möjlighet att gå kanalintyget den 5/12 kl 17-21,30.

FÖRKUNSKAPSKRAV
OBSERVERA: För att tentera för utsjöskeppare så måste man ha fyllt 15 år samt ha förarintyg med båtpraktikpass samt kustskepparintyg.

EXAMINATION
Kostnad för examination tillkommer och betalas på plats till kursförrättaren, kontant eller med kort. Examinationskostnaden för utsjöskepparintyget är 450 kr.

Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du sedan på med alla navigationsintyg du gör. Boken är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste. Saknar du din blå intygsbok? Kontakta NFB www.batlivsutbildning.se

LEDAREN
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterialet finns på http://www.utsjoskepparintyg.se/Start/Start och ett inlogg kostar 300 kr. Behöver du printa ut materialet går det att göra på sidan.
Därutöver behöver du sjökort 5055 samt passare, linjal och transportör. Det materialet beställs t ex via nautiska.se eller bryggboden.se

Om du vill ta kanalintyg behöver du även "Euro regs for inland waterways" för att läsa igenom i förväg men även ha med dig i samband med kanalintygstentamen, mer info får du av kursledaren vid start.

ANMÄLAN OCH KALLELSE
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Kallelse kommer cirka en vecka innan kursstart, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften som ska betalas inom 30 dagar.

Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan. Det går även bra att göra en direktbetalning vid anmälan.

BRA ATT VETA
Skulle någon kurssammankomst mot förmodan bli inställd (t ex pga ledares sjukdom) kommer vi förlänga kursen med samma antal tillfällen.

Du vet väl om att vi säljer presentkort på kurser? Hör av dig till oss på linkoping@medborgarskolan.se eller 075-241 68 30.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

RABATTER
Vi har bokrabatter för våra kursdeltagare: 6% på bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.

Du som är medlem i båtklubb/segelsällskap får 10% rabatt på kursavgiften hos oss; uppge vilken båtklubb/segelsällskap du tillhör samt medlemsnummer vid anmälan.

Medborgarskolan ger 10 procent rabatt till Svenska Sjös kunder på alla sjölivskurser och Svenska Sjö ger 10 procent rabatt på försäkring till kunder som har nautisk kompetens (minst kustskepparintyg).

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Utsjöskepparintyg.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Utsjöskepparintyg!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner