Visa kurser.se som: Mobil

Utsjöskepparen - Intresseanmälan

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Västervik
32 timmar
1 995 SEK

Kursbeskrivning

Anmäl dig här så kontaktar vi dig när vi fått startdatum till våren -2019

Det har blivit allt vanligare att ta sig ned till Medelhavet med egen båt. Utsjöskepparintyget omfattar det du behöver känna till för att göra denna färd säker.

INNEHÅLL
Kursen ger dig teoretiska kunskaper och färdigheter om navigering, planering, meteorologi, säkerhet, sjömanskap m.m. som erfordras för att genomföra en längre resa med fritidsfartyg utmed Europas kuster. Här lär du dig att arbeta med bestikföring, om tidvatten och strömmar och hur de påverkar kurs och bärning.
Långfärdsbåten och vilken utrustning den bör ha är ett annat viktigt moment, elektroniska hjälpmedel, nautiska publikationer, radiokommunikation, in- och utklarering i olika länder mm som är nödvändig för att klara en längre resa.

FÖRKUNSKAPER
För att gå denna kurs måste du ha Förarintyg och Kustskepparintyg.

UPPLÄGG
Vi träffas under två helger.

UPPSKRIVNING
Kostnad för uppskrivning tillkommer och betalas vid skrivningtillfället till NFB:s representant. Datum meddelas under kursen.

KURSMATERIAL
Kursmaterialet, Förarintygspaket Ostkusten, köper du i butiken hos Erlandssons Brygga i Västervik. alt beställer på bryggboden.se (https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-medborgarskolan/vastervik/)

BRA ATT VETA
Det är ibland svårt att få ihop deltagare till denna kurs och därför tillämpar vi intresseanmälning. Vi kontaktar er när det är tillräckligt många intresserade för att starta en kurs. Anmälan är inte bindande.

Vill du delbetala kursen kostnadsfritt på tre gånger? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller meddela detta om du anmäler dig per telefon.

VÄLKOMMEN!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Utsjöskepparen - Intresseanmälan.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Utsjöskepparen - Intresseanmälan!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner
Läs recensioner