Visa kurser.se som: Mobil

Tyska A2 (del 1)

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Linköping
20 timmar
1 595 SEK

Kursbeskrivning

Innehåll
Du lär dig att klara av fler enkla vardagssituationer på tyska. Du övar att tala så mycket som möjligt, så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på tyska. Du får grundläggande kunskaper i grammatik, många möjligheter till att tala och höra tyska.

Du får lära dig:
-vanliga ord och enkla fraser
-berätta om dig själv
-ställa enkla frågor och förstå enkla svar
-grundläggande grammatik
-tala och skriva om enklare ämnen på tyska
-om kultur- och samhällslivet.

För vem
Kursen vänder sig till dig som har läst ca 60 studietimmar (tre terminer) eller har motsvarande kunskaper. Du kan uppfatta huvudinnehållet i korta, tydliga och enkla budskap. Du kan fungera i mycket enkla sociala samtal.

Vi utgår från Europarådets nivåskala, vilken är indelad i 6 steg: A1 - på denna nivå har du ytterst begränsade kunskaper och är näst intill nybörjare. A2 - du har fortfarande relativt lite kunskaper. B1 - du börjar få grepp om språket och du kan uttrycka dig ganska bra i vissa sammanhang. B2 - du har goda kunskaper. C1 och C2 - är avancerade nivåer. Befinner du dig på dessa nivåer har du ofta studerat språket på universitet eller motsvarande. Du talar och skriver språket obehindrat.

Kursupplägg
Kursen har uppehåll röda dagar.
Kursledaren undervisar huvudsakligen på språket och har fokus på den muntliga kommunikationen. Vi gör övningar gemensamt, i par eller grupp, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Därtill kan hemövningar på någon eller ett par timmar i veckan tillkomma.

Kursledare
Din lärare har tyska som modersmål eller har bott en längre tid i Tyskland.
Våra ledare har vanligtvis en akademisk examen och en god pedagogisk kunskap för att planera ett omväxlande och stimulerande kursinnehåll.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerlig möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram. 

Kurslitteratur

Vi använder kurslitteratur med övningar i att läsa, höra, skriva och tala för att öva alla språkfärdigheter.
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Anmälan och kallelse
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.
Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.
Kallelse kommer cirka en vecka innan kursstart, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften som ska betalas inom 30 dagar. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan. Det går även bra att göra en direktbetalning vid anmälan.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.                                   

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com, rabattkod får du i kallelsen. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker mot uppvisande av kallelsen.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Vi säljer presentkort, hör av dig till oss på linkoping@medborgarskolan.se eller 075-241 68 30.

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tyska A2 (del 1).

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tyska A2 (del 1)!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner