Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Linköping
24 timmar
2019-09-11 17:30
1 295 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Välkommen till en kurs i Ulltovning
Är du nyfiken på den gamla tekniken att tova i ull och vill utveckla dina kunskaper inom ämnet? När du väl kan grunderna kan du tova allt från ett par tofflor till ett smycke, det är bara din egen fantasi som sätter gränserna!

INNEHÅLL
Tovning är en mycket gammal teknik där du mekaniskt bearbetar kardad ull till ett sammanhängande tyg eller en form av vilket du kan sy kläder, tofflor eller skapa smycken. Genom att bearbeta den kardade ullen tillsammans med varmt såpvatten hakar ullens fibrer fast i varandra så att de bildar en sammanhängande tovat tygstycke. Den tovade valkas sedan vilket gör att arbetet krymper och därmed förstärks. Av det tovade materialet kan du sedan skapa olika arbeten, exempelvis en hatt, tofflor, vantar eller smycken. För att dekorera ditt arbete kan du blanda färgad med ofärgad ull eller sy in pärlor.

KURSLEDARE
Birgitta Jönsson

BRA ATT VETA
Gruppen består av upp till 8 deltagare. Undervisningen bedrivs i form av gemensamma genomgångar och individuell handledning.
Ta med eget ull om du har annars finns det att köpa på plats. Vill du, kan du också ta med dig pärlor, spetsar eller tygbitar att tova in.

KURSMATERIAL
Kostnad för ull tillkommer ca 420 kr/kilo

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar kring dag, tid och startdatum, alternativt inställd kurs.

Invänta därför alltid skriftlig kallelse i din brevlåda ca en vecka innan start, som en bekräftelse på att kursen startar.    

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tovning.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tovning!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner