Visa kurser.se som: Mobil

Tio-dans/Lets dance

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Jönköping
12 timmar
2020-01-22 18:00
1 250 SEK

Kursbeskrivning

TIO-DANS
Vill du dansa som stjärnorna i Let's Dance? Då är detta kursen för dig!

INNEHÅLL OCH MÅL
Vi kommer under terminen testa på olika stilar både latinamerikansk cha-cha, samba, rumba, Paso doble och jive. Vi kommer även prova på standarddanser som vals, foxtrot och quick step.
Under terminen kommer du få lära dig steg och sekvenser som du kan ta med dig vid olika tillställningar t ex vals till bröllopet!
Målet är att öka kunskapen om tio-dans. Innehållet läggs upp beroende på om vi blir jämna par eller inte. Eftersom man kan lägga koreografier där man dansar i grupp så är det inga problem att man anmäler sig som singel.
Vi kommer även testa på att dansa med varandra, då grundsteg ofta är ganska lika för båda. Vid lektioner då det finns herrar turas vi damer om att få dansa.

UPPLÄGG
Du lär dig några nya rörelser varje vecka som repeteras och du får genom terminen flera olika stilar som ska bemästras. Steg och kombinationer och ett trevligt sällskap med varandra!

FÖRKUNSKAPER
Detta är en nybörjarkurs så du behöver inte ha dansat innan för att gå denna.

KURSLEDARE
Alexandra Kullenbäck är certifierad ZUMBA-instruktör. Hon har tidigare jobbat som danslärare på flera håll, men kommer från början från Göteborg. Tidigare har hon bland annat dansat latinamerikansk tävlingsdans innan hon kom till Medborgarskolan. Alexandra är från grunden utbildad inom balett och modern dans, men har också dansat jazz, som ingick i hennes dansutbildning i Göteborg. Hon brinner för dans och för att sprida dansglädje till andra. Hos oss på Medborgarskolan har hon undervisat i olika pardanser, reggeaton, jazz, street dance, showdans och Zumba.

KURSMATERIAL
Ha bekväma och lediga kläder som går bra att röra sig i. Du väljer själv om du vill dansa med gympaskor (inomhusskor) eller klackskor alternativt ”fin-skor”.


BRA ATT VETA
Det är inget parkrav till denna kursen, det går bra att anmäla sig ensam.

På Sportlov och påsklov är det ingen undervisning om inte ledaren meddelat annat.

Dusch och omklädningsrum finns.

Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!
Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället till oss på kontoret.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tio-dans/Lets dance.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tio-dans/Lets dance!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner