Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Linköping
10 timmar
2019-09-26 19:00
795 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Svamp är skogens guld! En kurs för dig som vill lära dig plocka andra ätbar svampar i skog och mark än bara kantareller! Få guidning i naturens läckerheter och plocka dem. Ta chansen att lära dig om olika arter och följ med på en vandring i skogarna runt Linköping.

Innehåll
Denna kurs är både teoretisk och praktisk. Den teoretiska delen består av tre tillfällen på Teknikringen 7 i Medborgarskolans lokaler. Där går vi igenom matsvampar, förväxlingssvampar och giftsvampar samt vad man bör tänka på när man är ute i skogen. Vi tar upp vilken vegetation som olika svampar trivs bäst i, artpresentation, vanliga förväxlingar med mera.
Förutom tre teoritillfällen har vi ett praktiskt tillfälle i skogen, i ett stadsnära skogsområde, anpassat efter var vi har de bästa svampförhållandena. Det blir en lugn vandring med flera stopp där vi får chans att se och plocka olika arter.

Upplägg
Tre teoritillfällen på Medborgarskolan, därutöver ett kurstillfälle i skogen i stadsnära område kring Linköping, ca tre timmar, datum för detta tillfälle bestäms gemensamt i gruppen, vi kollar väder och svampförhållanden först!

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Monica Andersson är sedan många år aktiv i Linköpings svampklubb. Monica har mångårig erfarenhet av svampplockning och artkunskap. Hon är passionerad i ämnet och har tidigare erbjudit kurser inom området.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Anmälan/Kallelse och faktura
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan.
Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften som ska betalas inom 30 dagar. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan. Det går även bra att göra en direktbetalning vid anmälan. 

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Svampkurs.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Svampkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner