Visa kurser.se som: Mobil

Spanska A1 del 2

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
24 timmar
2019-09-10 17:15
1 595 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Det här är en fortsättningskurs i spanska. Kursen är den andra nivån i spanska efter nybörjarnivån. Du lär dig att klara av fler enkla vardagssituationer. Du övar på att tala så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på spanska. Du får grundläggande kunskaper i grammatik och många möjligheter till att tala och höra spanska.

FÖRKUNSKAPER
Det här är en kurs för dig som har läst spanska hos oss i två terminer eller har motsvarande kunskaper i spanska förvärvade på annat sätt.

MÅL
Efter kursen har du en del av kunskaperna i spanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. På nivå A1 kan du förstå mycket enkla meningar. Du kan besvara enkla frågor, använda enkla fraser och meningar, som att t ex presentera dig och berätta var du bor.

KURSINNEHÅLL
Du får lära dig:
-vanliga ord och enkla fraser
-berätta om dig själv
-ställa enkla frågor och förstå enkla svar
-grundläggande grammatik
-tala och skriva om enklare ämnen på spanska
-om kultur- och samhällslivet.

KURSUPPLÄGG
Kursen går samma dag och tid, en gång i veckan i 12 veckor. Vi gör uppehåll för röda helgdagar.

KURSLEDARE
Din lärare har spanska som modersmål eller har bott en längre tid i spansktalande land.

KURSLITTERATUR
Vi använder kurslitteraturen Caminando 1, ISBN: 978-91-27-69434-7, (tredje upplagan), Natur o kultur, som innehåller övningar i att läsa, höra, skriva och tala för att öva alla språkfärdigheter.
Kurslitteraturen inhandlar du själv och ingår inte i priset för kursen. Då kurslitteraturen utgått från förlaget så hänvisar vi till att köpa boken bagagnat om du inte redan har den från förra terminen.

SPRÅKNIVÅER
A1 Jag kan förstå mycket enkla meningar. Jag kan besvara enkla frågor, använda enkla fraser och meningar, som t ex presentera mig och berätta var jag bor.
A2 Jag kan förstå och skriva korta och enkla meddelanden och personliga brev. Jag kan ta del i korta sociala samtal.
B1 Jag kan oförberedd gå in i ett samtal om kända ämnen. Jag kan beskriva händelser, drömmar och framtidsplaner och kan återberätta innehållet i en bok eller film. Jag kan i stora drag förstå radio- och TV-program som handlar om saker jag känner till.
B2 Jag kan förstå det mesta i nyheter och aktuella program på TV. Jag kan förstå samtida litterär prosa. Jag kan samtala och diskutera så pass flytande och ledigt att jag kan umgås med infödda på ett naturligt sätt. Jag kan förklara en ståndpunkt och ange för- och nackdelar.
C1 Jag kan förstå TV-program och filmer utan alltför stor ansträngning. Jag kan förstå avancerade fakta- och litterära texter. Jag kan använda språket flexibelt och effektivt.
C2 Jag kan utan ansträngning läsa praktiskt taget allt skrivet språk, även abstrakta texter. Jag kan utan ansträngning ta del i vilka samtal och diskussioner som helst.

Testa dig själv och hitta din nivå i några av våra språk på http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/europaradets-nivaskala-och-spraktest/europaradets-nivaskala-och-spraktest/ 

BRA ATT VETA
Kursen hålls i våra nya lokaler på Tegelängsgatan 11 B
Kallelse till kursen kommer ca en vecka innan start som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer fakturan på kursavgiften.
Det går bra att delbetala kursavgiften, ange vid anmälan.

Medborgarskolan samarbetar med Bokus och Akademibokhandeln och kan därför erbjuda alla kursdeltagare rabatter på böcker. Läs mer här http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Spanska A1 del 2.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Spanska A1 del 2!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner