Visa kurser.se som: Mobil

Delta i vår påsktävling och tävla om en distanskurs inom matlagning! 🐣🌷

Silversmide helgkurs liten grupp 8-9 maj

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Linköping
18 timmar
2021-05-08 09:00
1 425 SEK

Kursbeskrivning

Är du intresserad av silversmide och har idéer som du vill förverkliga? På våra helgkurser i silversmide har du möjlighet att designa och skapa dina egna smycken eller andra föremål. Du får också gärna ta med dig gamla smycken, för att få hjälp att laga eller uppdatera dem! Kursen är 8-9 maj, 9.00-16.00.

Denna kurs hålls i en mindre grupp, och erbjuder därför möjlighet att hålla rekommenderat avstånd till andra deltagare. Vi desinficerar dagligen ytor i våra lokaler, och erbjuder tillgång till hand- och ytdesinfektion.

Mål
På kursen skapar du ett eller flera föremål efter egna idéer och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll
Du kommer att lära dig grundläggande moment inom silversmide; som att såga, fila, löda samt forma och förflytta metallen.
Vi brukar rekommendera nybörjare att börja med att tillverka en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment, men ändå är förhållandevis enkel. Inom silversmidet arbetar vi med blandade grupper vilket innebär att du som redan har erfarenhet gör mer avancerade eller större föremål och kan arbeta med dekorationer i andra metaller eller med olika inlägg, exempelvis stenar. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.
En del i skapandeprocessen är att du gör en skiss av din tänkta idé, du går igenom skissen med läraren som då kan se eventuella fallgropar och komma med förslag till lösningar.

Upplägg
Teori varvas med praktik där deltagaren arbetar självständigt under handledning av kursledaren. Teorigenomgångar sker både i grupp och enskilt. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med mer rutinerade deltagare för att få en bra dynamik i gruppen.

Kursledare
Vår kursledare för denna kurs är Gösta Andersson som är utbildad guldsmed och har många års erfarenhet av guldsmedsyrket och som ledare på Medborgarskolan.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen. Både plåt och tråd används. Silvret vägs och skrivs upp och faktureras efter kursens slut. Silverpriset följer marknaden och ligger idag på 15 kronor per gram.


Bra att veta
Tänk på att du är i en verkstad. Ta på oömma kläder. Har du långt hår så ta med en hårsnodd.
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 075-241 68 30

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar kring dag, tid och startdatum, alternativt inställd kurs.

Invänta därför alltid skriftlig kallelse i din brevlåda ca en vecka innan start, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Silversmide helgkurs liten grupp 8-9 maj.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Silversmide helgkurs liten grupp 8-9 maj!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner