Visa kurser.se som: Mobil

Radarintyg för fritidsbåt

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
16 timmar
2019-11-05 17:30
995 SEK

Kursbeskrivning

För att få fullt utbyte av en radarutrustning måste du känna till dess funktioner och hur den används för positionsbestämning och navigering i skärgård. Radarn är ett fantastiskt hjälpmedel till sjöss och det är därför viktigt att veta om dess möjligheteter och begränsningar både teoretiskt och praktiskt. Vi går igenom radarns huvuddelar och principer samt viktiga tekniska detaljer som är bra att veta om. I kursen ingår ett praktikpass för att skapa förståelse för hur radarn funkar och hur den ska användas på bästa sätt.

UPPLÄGG
Vi träffas för teorilektion två tisdagskvällar, 5/11 och 12/11 kl 17:30-21:00 i Medborgarskolans lokaler på Tegelängsgatan 11 B. Teoriprov sker i anslutning till sista teoritillfället. Praktikpass sker med utgångpunkt från Askersund och datum för passet bestäms tillsammans mellan ledare och deltagare. Praktiken blir i form av skärgårdsnavigering med förtäckta rutor. Praktikpasset betalas på plats (se kostnader längre ner). Kaffe och smörgås ingår i praktikturen.

KURSLEDAREN
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

FÖRKUNSKAPER
Förarintyg för båt
 
KURSMATERIAL
Kursboken "Radar i skärgården" ISBN 9789172236240 (ca 200 kr) samt passare, linjal och transportör inhandlas av dig själv inför kursstart. Allt finns att köpa på tex bryggboden.se

KOSTNADER
Kurslitteratur ca 200 kr, teoretisk tentamen 450:-, praktiskt prov/praktiktur 1000:-. Under praktiken bjuds du på kaffe och smörgås. Varje kursdeltagare får möjlighet att öva radarstyrning under ca en timme.

ANMÄLAN OCH KALLELSE
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Kallelse kommer cirka en vecka innan kursstart, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften som ska betalas inom 30 dagar.

Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan. Det går även bra att göra en direktbetalning vid anmälan.

BRA ATT VETA
Du som är medlem i en båtklubb eller i Kryssarklubben S:t Annakretsen eller har din båt försäkrad hos Svenska Sjö får 10% rabatt på kursavgiften. Uppge ditt medlemsnummer/försäkringsnummer vid anmälan.

Saknar du din blå intygsbok för sjöliv? Kontakta NFB www.batlivsutbildning.se

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Radarintyg för fritidsbåt.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Radarintyg för fritidsbåt!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner