Visa kurser.se som: Mobil

Mindfulness - kortkurs

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
8 timmar
2019-11-09 10:00
695 SEK

Kursbeskrivning

Denna kurs är för dig som känner till lite om mindfulness sedan tidigare eller som har erfarenhet av yoga eller meditation och vill lära mer på egen hand om hur du uppnår större självinsikt, lugn, mindre stress och självacceptans.

KURSINNEHÅLL
Vid första tillfället går vi igenom grunderna i mindfulness (acceptans, medveten närvaro), forskningen kring hjärnans uppbyggnad och nyttan med mindfulness som metodik. Vidare introduceras sittställning, andningsankare, kroppsscanning och dylika övningar som vi utför. Några av de s k attityderna presenteras.

Vid det andra tillfället fortsätter vi med de sju attityderna och tar även upp eventuella frågor och annan reflektion tillsammans med andra viktiga begrepp inom mindfulnessen. Vi prövar mindful yoga och ytterligare några andra övningar.

UPPLÄGG 
Vi träffas två lördagar, 9/11 och 16/11, kl 10:00-13:00. Ta gärna med en frukt eller liknande då vi tar en fikapaus under kursen. Kaffemaskin med kortbetalning finns i lokalen.

KURSLEDAREN
Anna Baum som leder kursen är utbildad mindfulnessinstruktör vid Sverigehälsan. Hon har tidigare främst arbetat som gymnasielärare. Anna har själv haft stor nytta av verktygen inom mindfulness sedan hon började praktisera mindfulness för några år sedan. Om du vill ta del av ett smakprov på mindfulnessövningar som Anna instruerar så kan du följa länken:
https://m.soundcloud.com/user-353856798/sets/guidade-oevningar-inkl-k-s

BRA ATT VETA
Ledig och bekväm klädsel. Egen yogamatta kan tas med om så önskas. Annars finns matta att låna.

Kallelse kommer ca en vecka innan startdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften. Du kan även delbetala kursen, ange detta vid anmälan.

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mindfulness - kortkurs.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mindfulness - kortkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner