Visa kurser.se som: Mobil

Line Dance Dagtid

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Jönköping
12 timmar
1 040 SEK

Kursbeskrivning

Line dance är en dans med country och western style med inslag av salsa och funk.

INNEHÅLL OCH MÅL
Line dance är en dansform där du inte behöver någon partner. Vi lär främst ut line dance som en social dansform inte som tävlingsdans, detta är en utmärkt motionsform för alla åldrar. Line dance är bra hjärngympa, då man ska komma ihåg många olika kombinationer av steg. Många som börjar dansa line dance upptäcker även att det är svårare än man kan tro att hålla reda på höger och vänster.....

UPPLÄGG
Vi dansar på linje i roliga kombinationer som upprepas om igen. Vi dansar mellan 4 och 6 danser per lektion, både repetitioner av gamla danser vi lärt oss tidigare terminer men vi lär oss givetvis även nya.

FÖRKUNSKAPER

Nybörjare

KURSLEDARE
Carolyn Griffiths är numera pensionär och hon har dansat line dance i många år, både som elev och lärare. Hon tycker det viktigaste är att man har kul på lektionerna och hon brukar säga att "det finns inga misstag bara variationer".

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Ha bekväma och lediga kläder som går bra att röra sig i. Du väljer själv om du vill dansa barfota eller med gympaskor (inomhusskor).

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns.
På sportlov  är det ingen undervisning om inte ledaren meddelat annat.
Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!

Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Välkommen!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Line Dance Dagtid.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Line Dance Dagtid!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner
Läs recensioner