Visa kurser.se som: Mobil

Lär dig Qigong

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Jönköping
4 timmar
550 SEK

Kursbeskrivning

QIGONG

I qigongen jobbar man med kroppens energi. Det är holistiskt där du övar både fysiskt och mentalt på din egna nivå.

Holistisk betyder helhet. Det innebär att man ser på kroppen som just en helhet inifrån och ut.
Att inse hur in- och utsida hänger ihop och påverkar varandra. För om insidan är trasig spelar det ingen roll hur välpolerad utsidan är – vi mår dåligt ändå. Och givetvis mår vår insida bra av att vi tar hand om vår utsida, att vår fysiska kropp är vital, stark och skön.


UPPLÄGG

Övningarna består av avslappning, som gör kroppen och sinnet lugnare. Här får du också ökad förmåga att känna när kroppen mår väl genom ett harmoniskt rörelsemönster. 

Vi jobbar med mjuka rörelser.

Qigong är bra vid stress, trötthet och passar både för människor som är nybörjare och inte har tränat så mycket och människor som tränat i många år. Alla gör rörelserna på sin egna nivå.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper och alla är välkomna, man som kvinna och kom som du är.

KURSLEDARE
Mari Stenqvist är utbildad förskolelärare och har jobbat på olika skolor under många år som idrottslärare. Hon har även varit vattengympainstruktör på Atlantis Spa här i Jönköping. Mari brinner för hälsa och välbefinnande och vill dela med sig av sin kunskap och sina övningar för att alla ska ha förutsättningar för att må bra.
Hon startade 2011 Seniorträning i Örserum, där befolkningen går man ur huse för att vara med på Maris gympapass. Vi är väldigt glada här på Medborgarskolan att Mari vill komma hit till oss och leda seniorträning och Qigong.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Ledarna erbjuds också löpande möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Ha bekväma och lediga kläder som går bra att röra sig i, gympa skor (det är viktigt att det är inomhus skor då vi har golv som vi är rädda om och är anpassade för dansundervisning) och vattenflaska

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns.
På Sportlov och påsklov är det ingen lektioin om inte ledaren har meddelat annat.
Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!

Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Lär dig Qigong.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Lär dig Qigong!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner