Visa kurser.se som: Mobil

Kustskepparintyg - helgkurs

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
30 timmar
2019-11-09 09:00
2 495 SEK

Kursbeskrivning

Kustskepparintyget är kursen för dig som vill fördjupa dina navigationskunskaper ytterligare efter förarintyget.Vi går igenom vad du ska tänka på om du åker båt utomlands, hur du navigerar säkert i mörkret med hjälp av fyrar och hur du kan positionsbestämma dig på flera sätt utomskärs.

Du lär dig om lanternor, fyrar, kompass, bestickföring, miljö, mörkernavigering, säkerhet ombord samt principerna för GPS, radar och SRC/VHF och elektroniska sjökort. Vi tar även upp miljöaspekter av att vistast till sjöss och går igenom strömtriangel och hur den fungerar. Du får den kunskap som du behöver för en längre färd utomskärs och till havs.

Kustskepparintyget är ett krav i Sverige för att få framföra fritidsbåtar som är längre än 12 meter och bredare än 4 meter.

Efter avslutad kurs anordnas prov för Kustskepparintyg.

UPPLÄGG
Vi träffas två helger i november, 9-10:e samt 16-17:e november.
Kl 9-16 alla dagar med lunchpaus. I kursen erbjuds även ett praktikpass på båt med bland annat mörkerpraktik. Tillfället för praktiken planeras gemensamt och den sker utöver planerad kurstid.

Kursen kräver en del studier hemma inför examinationen.

Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du på med alla navigationsintyg du gör. Hyr du båt utomlands är boken ett måste.

LEDAREN
Alexander Johansson har lång erfarenhet av navigationsutbildningar och är även examinator på NFB.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Förarintygsexamen är ett krav. Minimiålder 15 år.

KURSMATERIAL
Navigering och sjömanskap, Jonas Ekblad--grundbok + övningsbok, övningssjökort kustskepparintyg, passare o transportör kan du köpa hos nätbokhandeln bryggboden.se eller på Hjertmans båttillbehör i Norrköping. Litteraturen ska du ta med till 1:a sammankomsten.

BRA ATT VETA
Saknar du din blå intygsbok? Kontakta NFB www.batlivsutbildning.se

Kallelse kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften. Du kan även delbetala kursen, ange detta vid anmälan.

Du som är medlem i en båtklubb eller i Kryssarklubben S:t Annakretsen eller har din båt försäkrad hos Svenska Sjö får 10% rabatt på kursavgiften. Uppge ditt medlemsnummer/föräkringsnummer vid anmälan.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kustskepparintyg - helgkurs.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kustskepparintyg - helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner