Visa kurser.se som: Mobil

Kustskepparintyg - helgkurs

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
30 timmar
2021-03-06 09:00
2 695 SEK

Kursbeskrivning

Kustskepparintyg är kursen för dig som vill fördjupa dina navigationskunskaper ytterligare efter förarintyget.

Vi går igenom vad du ska tänka på om du åker båt utomlands, hur du navigerar säkert i mörkret med hjälp av fyrar och hur du kan positionsbestämma dig på flera sätt utomskärs.

Du lär dig om lanternor, fyrar, kompass, bestickföring, miljö, mörkernavigering, säkerhet ombord samt principerna för GPS, radar och SRC/VHF och elektroniska sjökort. Vi tar även upp miljöaspekter av att vistast till sjöss och går igenom strömtriangel och hur den fungerar. Du får den kunskap som du behöver för en längre färd utomskärs och till havs.

Kustskepparintyget är ett krav i Sverige för att få framföra fritidsbåtar som är längre än 12 meter och bredare än 4 meter.

Efter avslutad kurs anordnas prov för Kustskepparintyg.

UPPLÄGG
Vi träffas två helger i mars, 6-7:e mars samt 13-14:e mars.
Kl 9-16 alla dagar med paus för lunch. Utöver kursen erbjuds även ett praktikpass på båt med bland annat mörkerpraktik. Tillfället för praktiken planeras gemensamt och den sker utöver planerad kurstid.

Kursen kräver en del studier hemma inför examinationen.

Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du på med alla navigationsintyg du gör. Hyr du båt utomlands är boken ett måste.

LEDAREN
Alexander Johansson har lång erfarenhet av navigationsutbildningar och är även examinator på NFB.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Förarintyg är ett krav för att gå kursen. Du ska även ha genomfört ett praktikpass till sjöss innan provet kan avläggas. Skriv i din anmälan om du ännu inte gjort ett praktikpass och vill ha hjälp med detta. Minimiålder 15 år.

KURSMATERIAL
Kursbok Navigation och Sjömanskap (ISBN 9789172238190 Upplaga 9, utgivningsår 2020) samt tillhörande övningsbok. Du behöver även övningssjökort för kustskepparintyg, passare och transportör. Allt detta kan du köpa hos nätbokhandeln bryggboden.se eller på Hjertmans båttillbehör i Norrköping. Litteraturen ska du ta med till 1:a sammankomsten. Kostnad för kursmaterial ca 400 kr, examination 625 kr.

BRA ATT VETA
Saknar du din blå intygsbok? Kontakta NFB www.batlivsutbildning.se

Kallelse kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften. Du kan även delbetala kursen, ange detta vid anmälan. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Du som är medlem i en båtklubb eller i Kryssarklubben S:t Annakretsen eller har din båt försäkrad hos Svenska Sjö får 10% rabatt på kursavgiften. Uppge ditt medlemsnummer/föräkringsnummer vid anmälan.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

ANPASSNINGAR EFTER CORONAPANDEMIN
Utefter rådande läge har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser och placerar grupper i stora salar så deltagare kan hålla avstånd till varandra. Vi försöker att minska smittspridning genom att bland annat desinficera handtag mm i våra lokaler. Vi ber också deltagare att inte i onödan vistas väntande i våra lokaler så att vi minimerar samlingar. Vi ber dig att följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta gärna händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning. 

I det fall som myndigheterna skulle begränsa möjligheten till att hålla vanlig klassrumsundervisning kommer kursen att hållas på distans via en mötesplattform, alternativt får du en rekommendation på annan möjlighet att följa samma kurs. Du får all info du behöver inför distansundervisning i förekommande fall.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kustskepparintyg - helgkurs.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kustskepparintyg - helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner