Visa kurser.se som: Mobil

Kreativt skrivande- Nybörjare

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Jönköping
15 timmar
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Drömmer du om att bli författare? Eller vill du komma igång med ditt skrivande, om så bara för nöjets skull? 
Då är du varmt välkommen till en kreativ kurs med mycket skriv, prat, text, skratt och mod!
Du är välkommen i precis det skick som du och ditt skrivande är; kanske är du färdig med din roman, kanske har du inte skrivit en rad på länge – perfekt! Det är precis som det ska.

Den här kursen handlar inte om att prestera. Att skriva är att berätta och det handlar om att se och att bli sedd. Hitta din egen röst, dina tusen språk - förhoppningsvis blir du överraskad genom att skriva något du inte visste att du kunde! Prata med en vän du inte visste att du hade. Skrivarglädjen och upplevelsen står i fokus.

Vi kommer arbeta med orden och övningar på sätt som garanterat leder till skratt och rosiga kinder. Att kombinera olika uttrycksformer är inspirerande och kan ge oanade resultat. Vi lär oss något om varandra och oss själva, och har väldigt roligt under tiden!

Så låt inte din syn på hur bra eller inte bra du är på att skriva stå i vägen. Ta med dig en penna och papper så leker vi med orden tillsammans en kort stund.

Den här kursen vänder sig till alla som är nyfikna på att skapa texter. Du får möjlighet att träffa andra som är intresserade av litteratur och handleds av en erfaren författare.

Innehåll
Under kursens gång får du pröva dig fram till nya sätt att tänka kring skrivande. Det gör vi genom att skriva, läsa och samtala. En central del i kursinnehållet är textsamtal där du får öva dig i att ge och ta emot konstruktiv kritik. Vi kommer att ha enklare skrivövningar och andra kreativa aktiviteter med fokus på text.

Upplägg
Vi träffas 5 tisdagskvällar mellan kl. 17.30 - 20.00. Du kommer att få enklare hemuppgifter mellan träffarna. 

Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursledare
Kursen leds av Joel Berglund, pedagog och författare. Han har givit ut 12 böcker på sju olika förlag. Allt från poesi till deckare.
www.joel-berglund.se
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi kommer att fortlöpande läsa och diskutera Stephen Kings ”Att skriva: en hanterverkares memoarer”. Den finns tillgänglig i bokhandeln och på nätet.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com  och 10 % på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör på
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Ort
Medborgarskolan Jönköping, Kämpevägen 35

ANMÄLAN OCH KALLELSE
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här.
Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan.
Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Kallelse kommer cirka en vecka innan kursstart, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften som ska betalas inom 30 dagar. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan. Det går även bra att göra en direktbetalning vid anmälan.

BRA ATT VETA
Skulle någon kurssammankomst mot förmodan bli inställd (t ex pga ledares sjukdom) kommer vi förlänga kursen med samma antal tillfällen.

Tips på vidareutveckling; Efter avslutad kurs erbjuder vi fortsättningskurser. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Du vet väl om att vi säljer presentkort på kurser? Hör av dig till oss på jonkoping@medborgarskolan.se eller 075-241 68 30.

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kreativt skrivande- Nybörjare.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kreativt skrivande- Nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner