Klädsömnad - laga, sy om och sy nytt!

Medborgarskolan Öst, i Norrköping
Längd
32 timmar
Pris
1 795 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
32 timmar
Pris
1 795 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Gör dig unik med dina egendesignade kläder eller passa på att lära dig hur du förändrar och lagar dina befintliga kläder, kanske för att slippa köpa nya?

Välj själv om du vill sy om dina gamla kläder och loppisfynd eller sy helt nya plagg efter eget tycke och smak. I den här kursen får du lära dig knep och förenklingar som gör sömnadsarbetet lätt och effektivt. Du väljer själv vad du vill sy - byxor, kjol, tröja, barnkläder etc.
Sy och skapa för din personliga stil. Ta med mönster, tråd och tyg till det du vill sy eller ändra så får du all hjälp du behöver.

Upplägg

  • Vi träffas samma dag och tid varje vecka under åtta veckor. OBS uppehåll höstlovet v 44, så sista kurstillfället blir v 45.
  • I lokalen finns kylskåp och mikro.
  • Kaffe och te ingår i kursavgift. 

Förkunskaper

  • Inga förkunskaper krävs. Har du redan förkunskaper kan du bygga på dina kunskaper här. Handledningen är individuell.
  • OBS! Är du nybörjare välj då ett enklare mönster för att hinna med det du önskar sy. Det står oftast svårighetsgrad på mönstret.

Material

  • Medtag tyg och mönster och den sytråd du önskar sy med. Du handlar ditt mönster i din lokala tygaffär eller över nätet. En del sidor på nätet har gratis mönster. Du kan även hitta mönster i tidningar som du kan låna på biblioteket.
  • Om du har egen symaskin ta gärna med den. Annars finns ett fåtal att låna på plats.

Mål

Efter kursen har du förståelse för hur du kan komma att skapa egna kläder hemma eller hur man gör fina och smarta förändringar på egna kläder.

Ledare

Kursen hålls av Bibbi Nilsson som arbetat med textil och sömnad sedan 1980-talet. Bibbi är utbildad tapetserare och gardindekoratör i grunden, men även hållit klädsömnadskurser och arbetat som textilslöjdslärare i Norrköping. Bibbi älskar att inspirera dig till egendesignade kreationer och brinner för återbruk.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Förmåner

  • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Anmälan och kallelse 

Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen. Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar kring dag, tid och startdatum, alternativt inställd kurs. Invänta därför alltid skriftlig kallelse i din brevlåda ca en vecka innan start, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

12 september, 2024

  • Kurs
  • Norrköping

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Klädsömnad - laga, sy om och sy nytt! och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medborgarskolan Öst
Box 515
551 17 Jönköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Highlights