Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Linköping
5 timmar
2019-12-05 17:00
895 SEK

Kursbeskrivning

Kanalintyget ger dig, tillsammans med Förarintygsexamen alternativt kustskepparexamen samt båtpraktik och SRC, behörighet att färdas på de europeiska inre vattenvägarna.

Du kommer att få kännedom om innehållet i CEVNI - Code Européen des Voies de Navigation Intérieure. CEVNI beskriver signaler, regler och tillvägagångssätt vid navigering av Europas inre vattenvägar. Europa är genomkorsat av floder, sjöar och kanaler som flitigt trafikeras av yrkestrafik. I fritidsbåt på dessa vatten är det nödvändigt att känna till regelverket CEVNI och
hur man skall förhålla sig till yrkestrafiken.

UPPLÄGG
Vi träffas en kväll i Medborgarskolans lokaler på Collegium i Mjärdevi för teori. Vi gör provet i samband med kursen, tar ca 45-60 min.
Det tillkommer en kostnad med 450 kr för examinationsavgiften som betalas vid kurstillfället, kontant eller kort.

FÖRKUNSKAPER
Förarintyg eller Kustskepparintyg, båtpraktik och SRC/båtradio. Observera att du inte kan skriva provet för kanalintyg om du inte kan visa intygen.
Minimiålder 15 år.

KURSLITTERATUR
RYA European Waterways Regulations av T Murrall, ca 130 kr. Inhandlas av dig själv innan kursstart.
Boken får även användas vid examineringen som uppslagsverk under provet. Därför är det extra viktigt att man tar med kurslitteraturen vid kurstillfället.

BRA ATT VETA
Examination sker i samband med kurstillfället. Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok som ska tas med till kurstillfället. Intygsboken fylls på med alla navigationsintyg du gör och är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste. Saknar du din blå intygsbok? Kontakta NFB www.batlivsutbildning.se

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer hur du nyttjar rabatten på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

ANMÄLAN OCH KALLELSE
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Kallelse kommer cirka en vecka innan kursstart, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften som ska betalas inom 30 dagar.

Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan. Det går även bra att göra en direktbetalning vid anmälan.

RABATTER
Du som är medlem i båtklubb/segelsällskap får 10% rabatt på kursavgiften hos oss; uppge vilken båtklubb/segelsällskap du tillhör samt medlemsnummer vid anmälan.

Medborgarskolan ger 10 procent rabatt till Svenska Sjös kunder på alla sjölivskurser och Svenska Sjö ger 10 procent rabatt på försäkring till kunder som har nautisk kompetens (minst kustskepparintyg).

BRA ATT VETA
Skulle någon kurssammankomst mot förmodan bli inställd (t ex pga ledares sjukdom) kommer vi förlänga kursen med samma antal tillfällen.

Vi har bokrabatter för våra kursdeltagare: 6% på bokus.com och 10% på Akademibokhandeln mer info i kallelsen

Du vet väl om att vi säljer presentkort på kurser? Hör av dig till oss på linkoping@medborgarskolan.se eller 075-241 68 30.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kanalintyg.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kanalintyg!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner