Visa kurser.se som: Mobil

Järnsmide helgkurs 8-9 juni

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Linköping
8 timmar
2019-06-08 09:00
2 000 SEK

Kursbeskrivning

Är du intresserad av ett gammalt och genuint hantverk så är Järnsmide perfekt. Här har du möjlighet att pröva på att tillverka brukssmide eller konstföremål.

Målgrupp
Kursen riktar sig till såväl nybörjare som elever med tidigare erfarenheter.
Antalet elever per kurs tillåter blandade kunskapsnivåer.

Mål
Målet är att du skall tillägna dig tillräckliga kunskaper för att på en rimlig nivå kunna smida självständigt om du har möjlighet. Du skall gå från kursen med ett eller flera egentillverkade alster. Målet är också att du skall förstå hantverkets och materialets möjligheter.

Innehåll
Vi kommer att gå igenom grundtekniker såsom räckning, klyvning, vridning, stukning och ytbehandling. Kursen börjar med ett par grundövningar, därefter kan du komma med egmna idéer på alster eller få förslaget lämpliga föremål som bygger på de tekniker du lär dig under fortsatta gemensamma genomgångar.

Kursledare
Ledare för kursen är konstsmed Pablo von Eckardstein, verksam som konstsmed sedan 15 år och utbildad hos Berth Johansson, Skärhamn på Tjörn

Kursmaterial
Verktyg finns i smedjan. En materialkostnad på 200 kr tas ut vid kursen.
Skyddsutrustning såsom handskar, hörselskydd och skyddsglasögon finns på plats. Dessutom håller ledaren med fika under helgen.

Bra att veta
Oömma kläder i naturmaterial plus kraftiga skodon är att föredra. Finns tillgång till kylskåp och mikro. Gott om parkeringsplatser i anslutning till smedjan men parkeringsavgiften är rätt hög så det kan vara ide att söka alternativa p-platser.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Järnsmide helgkurs 8-9 juni.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Järnsmide helgkurs 8-9 juni!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner
Läs recensioner