Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen med högvilt intensiv

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Jönköping
44 timmar
2022-06-03 18:00
3 195 SEK

Kursbeskrivning

Vi erbjuder en intensivkurs under två veckoslut. Under denna kurs får du den teoretiska kompetensen och lite praktisk träning du behöver för att ta jägarexamen. Skjutning ingår ej, men ledaren kommer informera er om vart ni kan vända er för träning och uppskjutning. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare.

 
INNEHÅLL:
Jägarexamen för rådjur, småvilt och högvilt. Kunskapen om vilt, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare. Denna kurs utgör den teoretiska delen av jägarexamen. Skjutprov gör du separat via närmaste skytteklubb. Gå gärna in på Jägareförbundets hemsida och sök fram närmaste lokala kontaktperson, som kan tipsa dig om vart du kan övningsskjuta.

UPPLÄGG:
Intensivupplägg 2 helger inkl. själva examineringen sista gången. 

1 - fredag   3/6   18:00-21:00
2 - lördag   4/6   09:00-16:00
3 - söndag  5/6   09:00-16:00
4 - tisdag   7/6   18:00-20:00, (studiekväll i Torsbo)
5 - lördag   11/6 09:00-16:00
6 - söndag  12/6 09:00-16:00 Prov skrivs 16:00 - 18:00

Efter genomförd examen tipsar vi om hur man skaffar vapenlicenser, tips om jaktmarker och inköp av vapen.

Dokumentet "jägarbeviset" kostar 500 kr. Beloppet går till naturvårdsverket där du blir registrerad.

Prislista för de olika skjutproven får ni av ledaren (Norman) under kursens gång.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs. Bara ett intresse och viljan att studera mellan kursens gång för att till slut klara av provet.

KURSMATERIAL:
Vi använder Jägareförbundets nya kursmaterial som du själv bekostar och beställer via hemsidan www.jagareforbundet.se ca kostnad 795 kr.
Det går förstås bra att låna av en vän.

KURSLEDARE:
Norman Voegelen, professionell jägare med lång erfarenhet av jakt både i Sverige och utomlands, och mångårig kursledare vid Medborgarskolan. Norman är mycket omtyckt och efterfrågad

Norman har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Anmälan och kallelse:
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.
Vi reserverar oss för att kursen kan komma att byta dag eller tid eller ställas in pga för få anmälda. Ju tidigare du anmäler dig desto större chans att kursen kommer till start.

Vi reserverar oss för eventuell framflyttad kursstart, ändrad dag och/eller tid. Vi kontaktar dig alltid innan förändring och du har då rätt att avboka din plats kostnadsfritt.

Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften om du inte direktbetalat kursen vid anmälan.

Det går utmärkt att delbetala kursen - ange detta vid anmälan.

Bra att veta:
Efter avslutad kurs kan du får tips av din kursledare om hur du kan fördjupa dina kunskaper.

Vill du anordna en kurs/studiecirkel själv med några vänner? Hör av er till oss så kan vi stötta er på olika sätt; med lokal, material osv.

Vi har enskild undervisning i språk, läs mer på webben eller kontakta oss jonkoping@medborgarskolan.se

Ge bort kursen! Du vet väl om att vi har presentkort på kurser? https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/presentkort/

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar!

 

Medborgarskolan följer aktivt utvecklingen gällande covid-19. Vi följer rekommendationer och direktiv från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Läs mer här : https://www.medborgarskolan.se/kampanjer-och-koncept/coronavirus-covid-19-medborgarskolans-rekommendationer/

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen med högvilt intensiv.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen med högvilt intensiv!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner