Visa kurser.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en kurs. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen!

Jägarexamen med högvilt

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Jönköping
42 timmar
2 590 SEK

Kursbeskrivning

Jakten är en betydelsefull fritidssysselsättning. Den som vill skaffa sig ett jaktvapen måste enligt lag avlägga en jägarexamen. Samma krav har markägare på jaktarrendatorer och flertalet jaktlag på nya medlemmar. Våra jaktkurser är mycket omtyckta och vår ledare är en passionerad jägare ända ut i fingerspetsarna.

INNEHÅLL:
Jägarexamen för rådjur, småvilt och högvilt. Kunskapen om vilt, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare. Denna kurs utgör den teoretiska delen av jägarexamen. Skjutprov gör du separat via närmaste skytteklubb. Gå gärna in på Jägareförbundets hemsida och sök fram närmaste lokala kontaktperson, som kan tipsa dig om vart du kan övningsskjuta.

UPPLÄGG:
Intensivupplägg 2 helger inkl. själva examineringen sista gången. 

DagDatumStarttidSluttidfredag2020-09-1818:0021:00lördag2020-09-1909:0016:00söndag2020-09-2009:0016:00tisdag2020-09-2218:0020:00lördag2020-09-2609:0016:00söndag2020-09-2709:0016:00

Uppskrivnings avgift tillkommer med ca 220 kr. Tillkommer gör också den separata uppskjutning som sker på en skjutbanna ca 340 kr för hagel och 160 kr för grundprov med kula + skottkostnader. Efter att ni klarat både teori och uppskjutning måste man gå till Polisen för att registrera sig och sitt vapen som kostar ca 750 kr för det första och resterande ca 250 kr.

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs. Bara ett intresse och viljan att studera mellan kursens gång för att till slut klara av provet.

KURSMATERIAL:
Vi använder Jägareförbundets nya kursmaterial som du själv bekostar och beställer via hemsidan www.jagareforbundet.se ca kostnad 750 kr. Det går förstås bra att låna av en vän.

KURSLEDARE:
Norman Voegelen, professionell jägare med lång erfarenhet av jakt både i Sverige och utomlands, och mångårig kursledare vid Medborgarskolan. Norman är mycket omtyckt och efterfrågad

Norman har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Anmälan och kallelse:
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen. Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan. Vi reserverar oss för att kursen kan komma att byta dag eller tid eller ställas in pga för få anmälda. Ju tidigare du anmäler dig desto större chans att kursen kommer till start. Om kursen skulle ha för få anmälda meddelar vi dig 1-2 veckor innan kursstart. Vi reserverar oss för eventuell framflyttad kursstart, ändrad dag och/eller tid. Vi kontaktar dig alltid innan förändring och du har då rätt att avboka din plats kostnadsfritt.

Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften om du inte direktbetalat kursen vid anmälan. I kallelsen följer även information om kursmaterial och eventuella entrékoder.

Det går utmärkt att delbetala kursen - ange detta vid anmälan.

 

Bra att veta:
Efter avslutad kurs kan du får tips av din kursledare om hur du kan fördjupa dina kunskaper.

Vill du anordna en kurs/studiecirkel själv med några vänner? Hör av er till oss så kan vi stötta er på olika sätt; med lokal, material osv.

Vi har enskild undervisning i språk, läs mer på webben eller kontakta oss jonkoping@medborgarskolan.se

Ge bort kursen! Du vet väl om att vi har presentkort på kurser? https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/presentkort/

 

Anpassning efter Corona pandemin:
Utefter rådande läge har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser för att upprätthålla social distans. Vi ber dig att följa myndigheternas rekommendationer kring tex handtvätt; tvätta gärna händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen och vid minsta symptom ber vi dig att stanna hemma.

I det fall som myndigheterna skulle begränsa möjligheten till att hålla vanlig klassrumsundervisning kommer kursen att hållas på distans via en mötesplattform, alternativt får du en rekommendation på annan möjlighet att följa samma kurs. Du får all info du behöver inför distansundervisning i förekommande fall.

Mer information hittar du på:
https://www.medborgarskolan.se/kampanjer-och-koncept/coronavirus-covid-19-medborgarskolans-rekommendationer/

 

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar!

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen med högvilt.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen med högvilt!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner