Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen - intensivkurs

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
32 timmar
2021-05-22 09:00
3 195 SEK

Kursbeskrivning

Under den här intensivkursen så fokuserar vi på den teoretiska kompetensen som du behöver för att kunna avlägga det teoretiska provet till Jägarexamen. Du får kunskaper om viltet, hundar, jakt, jaktetik och vapnen, vilket ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna. Kursen leder fram till Jägarexamen.

UPPLÄGG
För att ta komplett Jägarexamen krävs teori, examination, praktisk skjutövning och skjutprov.  
Under ledning av en erfaren kursledare så kommer vi i den här kursen att gå igenom teori och genomföra den teoretiska examinationen. Då detta är en intensivkurs så förväntas du att redan till första tillfället har bekantat dig med kursboken och läst igenom materialet. På så sätt är du bäst förberedd för att tillgodogöra dig undervisningen och klara examinationen.

Praktisk övning/träningsskytte och skjutprov sker på skjutbana och ingår EJ i denna kurs. I intensivkursen bokar deltagaren alltid sina tider på skjutbanan själv. Vi hjälper till att förmedla kontakt med skjutbanor och skyttetränare i regionen men du som deltagare ansvara själv för den delen.

Vi träffas två helger, 8-9:e maj samt 22-23:e maj, kl 9:00-16:00. Lunchpaus ca 30-60 min. Kylskåp och micro finns i lokalen.

KURSLITTERATUR OCH KOSTNADER
Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Du beställer boken själv: Din väg till Jägarexamen (Jägarnas Riksförbund) kostnad ca 450 kr

Teoretisk examen: 500 kr, betalas direkt till provledaren.

Kostnader för skytteinstruktion, banavgifter och ammunition tillkommer och varierar beroende på hur mycket träning som varje deltagare behöver.
Praktisk examen i skytte: Grundprov 200 kr, Högvilt 200 kr, Hagel 400 kr. Skjutning bokas separat av varje enskild deltagare. 

BRA ATT VETA
Minimiålder är 18 år för vapenlicens men ingen nedre åldersgräns finns för att gå kursen. Jägarexamen krävs för att du ska kunna ansöka om licens för jaktvapen.

Kallelse kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften
Vill du delbetala kursen kostnadsfritt? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller meddela detta om du anmäler dig per telefon. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

ANPASSNINGAR EFTER CORONAPANDEMIN
Utefter rådande läge har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser och placerar grupper i stora salar så deltagare kan hålla avstånd till varandra. Vi försöker att minska smittspridning genom att bland annat desinficera handtag mm i våra lokaler. Vi ber också deltagare att inte i onödan vistas väntande i våra lokaler så att vi minimerar samlingar. Vi ber dig att följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta gärna händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning. 

I det fall som myndigheterna skulle begränsa möjligheten till att hålla vanlig klassrumsundervisning kommer kursen att hållas på distans via en mötesplattform, alternativt får du en rekommendation på annan möjlighet att följa samma kurs. Du får all info du behöver inför distansundervisning i förekommande fall.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen - intensivkurs.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen - intensivkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner