Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
45 timmar
2019-09-23 17:30
3 595 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Den här kursen ger dig de grundkunskaper som behövs för att avlägga Jägarexamen, som är obligatorisk för nya jägare. Kunskaper om viltet, jakten, jaktetik och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna.
Kursen leder fram till Jägarexamen.

UPPLÄGG
Vi träffas under 15 kurskvällar där vi fokuserar på teorin. Teoretisk examination sker i slutet på januari. Skytteträning erbjuds i samband med kursen men ingår inte i kursavgiften. Datum för skytteträning bestäms enligt överenskommelse med kursdeltagarna och sker vanligtvis på helgdagar.

KURSLITTERATUR OCH KOSTNADER
Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Du beställer boken själv: Din väg till Jägarexamen (Jägarnas Riksförbund) kostnad ca 450 kr.

Kostnader för skytteinstruktion, banavgifter och ammunition tillkommer och varierar beroende på hur mycket träning som varje deltagare behöver.

Praktisk examen i skytte: Grundprov 200 kr, Högvilt 200 kr, Hagel 400 kr
Teoretisk examen: 250 kr

BRA ATT VETA:
Minimiålder är 18 år för vapenlicens men ingen nedre åldersgräns finns för att gå kursen. Jägarexamen krävs för att du ska kunna ansöka om licens för jaktvapen.

Kallelse kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften
Vill du delbetala kursen kostnadsfritt? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller meddela detta om du anmäler dig per telefon.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner