Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
45 timmar
3 595 SEK

Kursbeskrivning

Den här kursen ger dig de grundkunskaper som behövs för att avlägga Jägarexamen.

Kunskaper om viltet, jakten, jaktetik och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna.
Kursen leder fram till Jägarexamen.

UPPLÄGG
Vi träffas under 15 kurskvällar där vi fokuserar på teorin. Teoretisk examination sker i slutet på kursen. Skytteträning erbjuds i samband med kursen men ingår inte i kursavgiften. Datum för skytteträning bestäms enligt överenskommelse med kursdeltagarna och sker vanligtvis på helgdagar.

Med tanke på läget med pandemin och direktiv kring att minska smittspridningen så kan kursen komma att skjutas fram alternativt delvis ges på distans. Du som anmäler dig bör därför kunna vara lite flexibel med startdag och ha tillgång till dator för att kunna följa med om kursen ges på distans. UPPDATERING: Kursen kommer att startas på distans den 9/2 för att förhoppningsvis senare under terminen övergå till traditionell klassrumsundervisning. 

KURSLITTERATUR OCH KOSTNADER
Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Du beställer boken själv: Din väg till Jägarexamen (Jägarnas Riksförbund) kostnad ca 450 kr.

Kostnader för skytteinstruktion, banavgifter och ammunition tillkommer och varierar beroende på hur mycket träning som varje deltagare behöver.

Praktisk examen i skytte: Grundprov 200 kr, Högvilt 200 kr, Hagel 400 kr
Teoretisk examen: 500 kr

BRA ATT VETA
Minimiålder är 18 år för vapenlicens men ingen nedre åldersgräns finns för att gå kursen. Jägarexamen krävs för att du ska kunna ansöka om licens för jaktvapen.

Kallelse kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften.
Vill du delbetala kursen kostnadsfritt? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller meddela detta om du anmäler dig per telefon. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

ANPASSNINGAR EFTER CORONAPANDEMIN
Utefter rådande läge har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser och placerar grupper i stora salar så deltagare kan hålla avstånd till varandra. Vi försöker att minska smittspridning genom att bland annat desinficera handtag mm i våra lokaler. Vi ber också deltagare att inte i onödan vistas väntande i våra lokaler så att vi minimerar samlingar. Vi ber dig att följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta gärna händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning. 

I det fall som myndigheterna skulle begränsa möjligheten till att hålla vanlig klassrumsundervisning kommer kursen att hållas på distans via en mötesplattform, alternativt får du en rekommendation på annan möjlighet att följa samma kurs. Du får all info du behöver inför distansundervisning i förekommande fall.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner