Visa kurser.se som: Mobil

Fotokurs systemkamera- grundläggande

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Jönköping
10 timmar
2021-05-19 19:15
1 600 SEK

Kursbeskrivning

Fotokurs systemkamera -grundläggande utekurs/ sommarkurs

För dig som är ny bakom kameran går vi igenom kamerans grundläggande funktioner. 
Den digitala systemkameran är ett kraftigt verktyg fullt med funktioner och finesser. Genom att ha kontroll över hur en bild ska exponeras rätt, hur ljuset påverkar bilden samt de viktigaste digitala funktionerna kommer du att ha en stadig grund att stå på när du vill lämna auto-läget och själv styra resultatet. Resultatet blir foton fulla av liv, känsla och magi!
 

INNEHÅLL:
Vi lär oss kameran från grunden. Ljusets betydelse för resultatet. Rätt bländare och slutartid för vacker exponering. Styra skärpedjupet med rätt val av bländare, avstånd och objektiv. Digitalframkallning och bearbetning i dator. Ledaren kommer att ge dig tips på lämplig programvara och även visa hur man går tillväga rent praktiskt.
 
UPPLÄGG:
1 gång i veckan under 5 veckor.

Vi är utomhus och besöker platser såsom

Sommarstad (rådhusparken, city, piren ), natur /panorama (stadsparken), vattenfall/Natur (dunkehallaleden), arkitektur det nya Jönköping (Atollen-Munksjön), landskap vatten (vätterstranden)

KURSLITTERATUR:
Du kommer att använda dig av olika appar (gratisversioner). Ledaren kommer att informera om vilka exakta appar ni bör ladda ner .

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE:
Lanfranco De Luca Babbaro är från Italien och har bott i Sverige sedan 1981. Passionen för fotografering har funnits från tidiga tonåren.
Lanfranco älskar landskapsfotografering men även andra stilar så som stadsarkitektur och porträttfotografering. Som musiker tycker han även om att plåta på konserter.
Lanfranco De Luca Babbaro, följ länkarna för att skåda hans vackra verk:

http://500px.com/lanbabbaro (söker du i mobilen, behöver du ladda ner 500px) den är gratis att ladda ner. Söker du via datorn så kommer du direkt till sidan.
http://wwwfacebook.com/groups/1545557688999737/
http://www.facebook.com/lanfrancoPhotoPage/

Alla våra ledare skall ha genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledar utvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial:
Ta med din full laddade systemkamera.

Anmälan och kallelse:
 
Deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen. 

 Vi reserverar oss för eventuell framflyttad kursstart, ändrad dag och/eller tid. Vi kontaktar dig alltid innan förändring och du har då rätt att avboka din plats kostnadsfritt.

Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften om du inte direktbetalat kursen vid anmälan.

Det går utmärkt att delbetala kursen - ange detta vid anmälan.

 

Bra att veta:

Vi samlas i Rådhusparken första tillfället. Kursen är utomhus .

Anpassning efter Corona pandemin:
Utefter rådande läge har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser för att upprätthålla social distans. Vi ber dig att följa myndigheternas rekommendationer kring tex handtvätt; tvätta gärna händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen och vid minsta symptom ber vi dig att stanna hemma.

 

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar!

  

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotokurs systemkamera- grundläggande.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotokurs systemkamera- grundläggande!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner