Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Förarintyg - onsdagar

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
27 timmar
2020-11-25 18:00
2 295 SEK

Kursbeskrivning

Ta "båtkörkortet" genom en examen i Förarintyg för båt - grundkursen inom sjöliv för dig som är nybörjare, eller nästan nybörjare på båtar.

För att du ska kunna färdas säkert med båt fordras både teoretiska och praktiska kunskaper i navigation, sjömanskap, sjösäkerhet, sjövett, sjöväder och miljövård. Styrbord, babord, prickar och enslinje - begreppen är många att hålla reda på. Allt blir enkelt att förstå när en kunnig ledare undervisar. Du lär dig navigera inomskärs med en mindre fritidsbåt. Efter avslutad kurs anordnas teoretiskt prov för Förarintyget. Utöver kursen erbjuds även ett praktikpass till sjöss.

UPPLÄGG
Vi träffas 9 onsdagskvällar kl 18:00-20:30. Uppehåll görs över jul och nyår och kursen beräknas avslutas med en provskrivning i mitten på februari.
Båtpraktiken som erbjuds ligger oftast under en lördag eller söndag, datum bestäms i samråd med gruppen. Praktikpasset tar ca 4 timmar att genomföra och kostnaden för detta erläggs kontant.

LEDAREN
Kursledare är Svante Håkansson som är utbildad till sjökapten och under många år arbetat till sjöss inom handelsflottan samt på Sjöfartsverket. Svantes stora intresse för sjölivet har gjort att han även undervisat inom detta ämne i många år, både med grundkursen Förarintyg men även med de lite mer avancerade kurserna. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

FÖRKUNSKAPER
Minimiålder 13 år. Inga förkunskaper behövs men då takten i kursen är hög behöver du vara studiemotiverad. Vana av att vara på sjön är en fördel.

KURSMATERIAL OCH KOSTNADER
Kursbok Fritidsskepparen av Ramberg-Utterström, övningssjökort 616, passare och transportör. Allt detta kan du till exempel köpa hos nätbokhandeln bryggboden.se eller på Hjertmans båttillbehör i Norrköping. Materialet ska du ta med till 1:a sammankomsten.
Ytterligare kostnad för examination (625 kr) och eventuell praktiktur till sjöss (500 kr) tillkommer.

BRA ATT VETA
Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du på med alla navigationsintyg du gör. Hyr du båt utomlands är boken ett måste. 

Du som är medlem i en båtklubb eller i Kryssarklubben S:t Annakretsen eller har din båt försäkrad hos Svenska Sjö får 10% rabatt på kursavgiften. Uppge ditt medlemsnummer/försäkringsnummer vid anmälan.
 
Kallelse kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften. Du kan även delbetala kurser, ange detta vid anmälan.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

ANPASSNINGAR EFTER CORONAPANDEMIN
Utefter rådande läge har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser och placerar grupper i stora salar så deltagare kan hålla avstånd till varandra. Vi försöker att minska smittspridning genom att bland annat desinficera handtag mm i våra lokaler. Vi ber också deltagare att inte i onödan vistas väntande i våra lokaler så att vi minimerar samlingar. Vi ber dig att följa myndigheternas rekommendationer kring t ex handtvätt; tvätta gärna händerna innan och efter att du vistas i kurslokalen samt delta inte om du har symptom på förkylning. 

I det fall som myndigheterna skulle begränsa möjligheten till att hålla vanlig klassrumsundervisning kommer kursen att hållas på distans via en mötesplattform, alternativt får du en rekommendation på annan möjlighet att följa samma kurs. Du får all info du behöver inför distansundervisning i förekommande fall.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg - onsdagar.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarintyg - onsdagar!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner