Visa kurser.se som: Mobil

Förarintyg - måndagar

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
27 timmar
2 295 SEK

Kursbeskrivning

Ta "båtkörkortet" genom en förarintygsexamen, grundkursen inom sjöliv för dig som är nybörjare, eller nästan nybörjare på båtar.
För att du ska kunna färdas säkert med båt fordras både teoretiska och praktiska kunskaper i navigation, sjömanskap, sjösäkerhet, sjövett, sjöväder och miljövård. Styrbord, babord, prickar och enslinje - begreppen är många att hålla reda på. Allt blir enkelt att förstå när en kunnig ledare undervisar. Du lär dig navigera inomskärs med en mindre fritidsbåt. Efter avslutad kurs anordnas teoretiskt prov för Förarintyget. I kursen erbjuds även ett praktikpass.

UPPLÄGG
Vi träffas 9 måndagskvällar kl 18:00-20:30. Vecka 11 så är det ingen ordinarie träff utan istället så är alla deltagare på kursen inbjudna till föreläsningen "Väder till sjöss" på torsdagen den 14/3. Detta är en specialföreläsning som ingår i kursavgiften för alla som går förarintygskursen den här terminen. Övriga är välkomna att anmäla sig i mån av plats till en kostnad av 150 kr.
Kursen avslutas med ett examinationstillfället (vanligtvis samma veckodag som kursen). Eventuella uppehåll i kursen bestäms gemensamt i gruppen.
Båtpraktiken som erbjuds ligger oftast under en lördag eller söndag, datum för det bestäms i samråd med gruppen. Praktikpasset tar ca 4 timmar att genomföra.

LEDAREN
Kursledare är Anna Geidne som undervisat inom sjöliv i många år. Detta intresse har också resulterat i att hon både har arbetat som meteorolog och med sjökort! Hon har en gedigen erfarenhet och kompetens inom båt, sjöliv, segling, väder, säkerhet till sjöss mm. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

FÖRKUNSKAPER
Minimiålder 15 år. Inga förkunskaper behövs men då takten i kursen är hög behöver du vara studiemotiverad. Vana av att vara på sjön är en fördel.

KURSMATERIALET
Navigering o sjömanskap grundbok, Jonas Ekblad + övningsbok, övningssjökort 616, passare o transportör kan du till exempel köpa hos nätbokhandeln bryggboden.se. Materialet ska du ta med till 1:a sammankomste. Kostnad för kursmaterial är ca 600 kr.
Ytterligare kostnad för examination (450 kr) och eventuell praktiktur till sjöss (400 kr) tillkommer.

BRA ATT VETA
Kursen ges i våra nya lokaler på Tegelängsgatan 11B.
Fr o m 1/1 2017 följer vi de nya reglerna från Nämnden för båtlivsutbildningar kring vad som ska ingå i examen för förarintyg. Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du på med alla navigationsintyg du gör. Boken är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste.

Du som är medlem i en båtklubb får 10% rabatt på kursavgiften. Uppge ditt medlemsnummer vid kursanmälan.

Kallelse kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften. Du kan även delbetala kurser, ange detta vid anmälan.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg - måndagar.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarintyg - måndagar!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner
Läs recensioner