Visa kurser.se som: Mobil

Förarintyg - Intensivhelg

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Västervik
32 timmar
2 300 SEK

Kursbeskrivning

För att du ska kunna färdas säkert inomskärs med båt fordras både teoretiska och praktiska kunskaper i navigation, sjömanskap, sjösäkerhet, sjövett, sjöväder och miljövård. Styrbord, babord, prickar och enslinje - begreppen är många att hålla reda på! Allt blir enkelt att förstå när en kunnig ledare undervisar.
Detta är baskursen - första steget inom navigation.

INNEHÅLL
Kursen lär dig bland annat väjningsregler, utprickning och konsten att läsa sjökort och sjövett. Du får också tips om allt från nödvändig till lämplig utrustning ombord, hantering av båten, sjömanskap, och mycket annat. Kursens mål är att avlägga prov för Förarintyg.

UPPLÄGG
Eftersom det här är en intensivkurs ställer det högre krav på dig som deltagare. Du måste vara medveten om och beredd på att övningsuppgifter och sjökortsarbete är självstudier.
I samband med kursen så erbjuds du ett frivilligt praktikpass på båt för att praktisera dina kunskaper. Kostnad och datum meddelas under kursen. Vanligtvis ligger detta pass en helgdag.

DAGAR:
21-22/3
25-26/4

UPPSKRIVNING
Kostnad på 450 kr för uppskrivning tillkommer och betalas vid skrivningtillfället till NFB:s representant. Datum meddelas under kursen.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Lägsta ålder för att få delta på kursen är 12 år.

LEDARE
Tony Wärdig har stor vana inom sjöliv och har varit en duktig och uppskattad ledare hos oss på Medborgarskolan Västervik i flera år.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterialet, Förarintygspaket Ostkusten, köper du i butiken hos Erlandssons Brygga i Västervik. alt beställer på bryggboden.se (https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-medborgarskolan/vastervik/forarintygspaket-ostkusten-navigering-sjomanskap.html)
Viktigt att kursmaterialet är med till första kurstillfället!

BRA ATT VETA
Vill du delbetala kursen kostnadsfritt på tre gånger? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller meddela detta om du anmäler dig per telefon.

VÄLKOMMEN!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg - Intensivhelg.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarintyg - Intensivhelg!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner