Visa kurser.se som: Mobil

Förarintyg för båt

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Linköping
27 timmar
2 295 SEK

Kursbeskrivning

Förarintyg för båt kallas ibland för förarbevis båt, båtkörkort eller skärgårdsskeppare. Ta båtkörkortet genom en förarintygsexamen! Det är grundkursen inom sjöliv för dig som är nybörjare på båtar.

För att du ska kunna färdas säkert med båt fordras både teoretiska och praktiska kunskaper i navigation, sjömanskap, sjösäkerhet, sjövett, sjöväder och miljövård. Styrbord, babord, prickar och enslinje - begreppen är många att hålla reda på. Allt blir enkelt att förstå när en kunnig ledare undervisar. Du lär dig navigera inomskärs med en mindre fritidsbåt. Efter avslutad kurs anordnas teoretiskt prov för Förarintyget. I kursen erbjuds även ett praktikpass. Kursen passar såväl för seglare som motorbåtsförare. 

Förarintyg båt kallas för flera saker; förarbevis båt, båtkörkort eller skärgårdsskeppare. Alla har samma innehåll. Det är en grundkurs för dig som vill lära dig att hantera din fritidsbåt. 

Upplägg
Vi träffas en kväll i veckan, samma dag och tid. Efter avslutad kurs anordnas teoretiskt prov för Förarintyget (vanligtvis veckan efter avslutad kurs) enligt NFB:s (Nämnden för Båtlivsutbildning) regler. Du får en stämpel i din blå intygsbok.
I samband med kursen erbjuds även ett båtpraktikpass på Vättern som tar ca 4 timmar att genomföra och ger dig intyg på genomförd båtpraktik (t ex om du ska gå vidare till kustskepparintyget). Praktiken ligger oftast under en lördag eller söndag och datum bestäms i samråd med gruppen. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs men då takten i kursen är hög behöver du vara studiemotiverad. Vana av att vara på sjön är en fördel.

Kursledare
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Fritidsskepparen av Ramberg-Utterström, övningssjökort 616, passare och transportör. Allt detta kan du till exempel köpa hos nätbokhandeln bryggboden.se. Materialet ska du ta med till 1:a sammankomsten. Kostnad för kursmaterial är ca 600 kr.

Kostnad för examination (500 kr) och eventuell praktiktur till sjöss (550 kr inkl kaffe och smörgås) tillkommer.

Anmälan
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan.
Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Kallelse kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften. Du kan även delbetala kurser, ange detta vid anmälan.

Bra att veta
Vid godkänt prov och examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du på med alla navigationsintyg du gör. Boken är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste. 

Du som är medlem i en båtklubb eller i Kryssarklubben S:t Annakretsen eller har din båt försäkrad hos Svenska Sjö får 10% rabatt på kursavgiften. Uppge ditt medlemsnummer/föräkringsnummer vid anmälan.
 
Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss så kan vi stötta er på olika sätt.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg för båt.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarintyg för båt!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner