Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Jönköping
15 timmar
1 850 SEK

Kursbeskrivning

Förarintyg inkl. SRC kurs.

Kursen ger dig grundkunskaperna i stor eller liten båt, för en säker och rolig båtfärd inomskärs ska alla kunna hantera båten. Kursen ger dig grundkunskaperna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap som är livsviktig kunskap när man är på sjön.
Förarintyget visar att du genomfört teoretisk utbildning för att föra fram en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Det är också ett krav vid hyra av båt utomlands.

Kursen passar såväl för seglare som motorbåtsförare. 

Efter avslutad kurs anordnas teoretiskt prov för Förarintyget och du får även avlägga slutprov för SRC och erhåller såklart intyg efter genomförd kurs.
(Examinationerna bekostar du själv)

Gå kursen och få förarbevis för vattenskoter
Krav på förarbevis för vattenskoter träder i kraft 1 maj 2022. För dig med nautiskt kompetensbevis utfärdat före 1 maj 2022 finns övergångsregler. Tidigare nautiska kompetensbevis är: Förarintyg för fritidsbåt, manöverintyg för högfartsbåt eller kustskepparintyg utfärdat av Nämnden för båtlivsutbildning, alternativt utbildning till fartygsbefäl klass VIII eller högre.
Den som har något av dessa intyg kan framföra en vattenskoter utan ett förarbevis till och med 30 april 2023. Fram till dess går det också att omvandla intyget till ett förarbevis för vattenskoter hos Transportstyrelsen utan att gå någon ytterligare utbildning.

INNEHÅLL
Lär om navigering, väjningsregler, sjömanskap och konsten att läsa sjökort.
Kursens mål är avlagt prov för Förarintyget & SRC.

Båtradiokursen SRC ingår.
Du får alltså även avlägga slutprov för denna och erhåller såklart intyg efter genomförd kurs.

Upplägg:
Vi träffas en kväll i veckan

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs

Kursledare:
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial:
Komplett uppsättning kursmaterial såsom; lärobok, övningsbok, transportör, linjal, kort 1, sjökort och väska, köps direkt av kursledaren.
Kostnad för examination och blå intygsbok tillkommer och betalas i samband med provet.

Anmälan:
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen. Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan. Kallelse kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Du kan även delbetala kurser, ange detta vid anmälan.

Bra att veta:
Vid godkänd examination får du ett sigill och en stämpel i den blå intygsboken, som du sedan kan fylla på med flera behörigheter, såsom kustskeppare, SRC (VHF), mm. Boken är skriven på flera språk, svenska, engelska, tyska, franska och spanska, för att vara användbar som kompetensbevis då du hyr båt utomlands. . Välkommen!

Välkommen! 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarintyg!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner