Visa kurser.se som: Mobil

Engelska språkkurs, nybörjare, STEG 1

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Jönköping
20 timmar
2020-02-13 17:30
1 295 SEK

Kursbeskrivning

Det här är en nybörjarkurs i engelska. Du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att presentera dig och ställa och svara på enkla frågor. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på engelska. Du får grundläggande kunskaper i grammatik och kursen ger dig många möjligheter till att tala och förstå engelska. Att kunna kommunicera på engelska är främsta målet.

FÖRKUNSKAPER:
Det här är en kurs för dig som inte kan engelska sedan tidigare eller har glömt det du en gång lärt.

MÅL:
Efter kursen har du en del av kunskaperna i engelska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

KURSINNEHÅLL:

 • hälsningsfraser
 • Presentera dig
 • Räkneord och alfabet
 • Beställa på café eller restaurang
 • Fråga efter vägen
 • Använda olika uttryck
 • Grundläggande grammatik
 • Skriva en del på engelska
 • Om kultur- och samhällslivet

  KURSUPPLÄGG:
  Kursen går samma dag och tid, en gång i veckan, tio tillfällen. Vi gör uppehåll för röda helgdagar och eventuellt andra skollov.
  Kursledaren undervisar huvudsakligen på språket och har fokus på den muntliga kommunikationen. Vi gör övningar gemensamt, i par eller grupp, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Därtill kan hemövningar på någon eller ett par timmar i veckan tillkomma.

  KURSLEDARE:
  Cynthia har studerat engelska i skolan samt läst sin kandidatexamen på engelska. Hon har även bott och arbetat fyra år i Australien. På fritiden är Cynthia del av en bokklubb och gillar att resa. 

  Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Ledarna erbjuds också löpande möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

  KURSLITTERATUR
  New headway beginner ISBN: 9780194372480. Vi använder kurslitteratur med övningar i att läsa, höra, skriva och tala för att öva alla språkfärdigheter. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Du som läser kurser hos oss på Medborgarskolan har förmåner när du handlar böcker på Adlibris eller Akademibokhandeln. För mer information följ länken nedan:

  https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

  SPRÅKNIVÅER:

 • A1 Jag kan förstå mycket enkla meningar. Jag kan besvara enkla frågor, använda enkla fraser och meningar, som t ex presentera mig och berätta var jag bor.

 • A2 Jag kan förstå och skriva korta och enkla meddelanden och personliga brev. Jag kan ta del i korta sociala samtal.

 • B1 Jag kan oförberedd gå in i ett samtal om kända ämnen. Jag kan beskriva händelser, drömmar och framtidsplaner och kan återberätta innehållet i en bok eller film. Jag kan i stora drag förstå radio- och TV-program som handlar om saker jag känner till.

 • B2 Jag kan förstå det mesta i nyheter och aktuella program på TV. Jag kan förstå samtida litterär prosa. Jag kan samtala och diskutera så pass flytande och ledigt att jag kan umgås med infödda på ett naturligt sätt. Jag kan förklara en ståndpunkt och ange för- och nackdelar.

 • C1 Jag kan förstå TV-program och filmer utan alltför stor ansträngning. Jag kan förstå avancerade fakta- och litterära texter. Jag kan använda språket flexibelt och effektivt.

 • C2 Jag kan utan ansträngning läsa praktiskt taget allt skrivet språk, även abstrakta texter. Jag kan utan ansträngning ta del i vilka samtal och diskussioner som helst.

  Testa dig själv och hitta din nivå i några av våra språk på:

  http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/europaradets-nivaskala-och-spraktest/europaradets-nivaskala-och-spraktest/

  BRA ATT VETA:
  Kallelse till kursen kommer ca en vecka innan start som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer fakturan på kursavgiften.
  Det går bra att delbetala kursavgiften, ange vid anmälan.

  Medborgarskolan samarbetar med Bokus och Akademibokhandeln och kan därför erbjuda alla kursdeltagare rabatter på böcker. Läs mer här http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Engelska språkkurs, nybörjare, STEG 1.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Engelska språkkurs, nybörjare, STEG 1!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner