Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Norrköping
20 timmar
2019-09-24 17:15
1 495 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Det här är en fortsättningskurs i engelska. Fokus i kursen ligger på att tala och lyssna så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på engelska. Du får grundläggande kunskaper i grammatik och många möjligheter till att tala och höra engelska.

FÖRKUNSKAPER
Det här är en kurs för dig som har läst engelska motsvarande nivå A2 och är redo att gå in på nästa nivå. Alternativ att du förvärvat kunskaper på annat sätt och nu känner att du vill gå vidare och utveckas ytterligare. Se mer information ang språknivåer nedan.

MÅL
Efter kursen har du en del av kunskaperna i engelska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. På nivå B1 kan du ganska oförberedd gå in i ett samtal om kända ämnen. Du kan beskriva händelser, drömmar och framtidsplaner och kan återberätta innehållet i tex en bok eller film.

KURSUPPLÄGG
Kursen går samma dag och tid, en gång i veckan, tio tillfällen. Vi gör uppehåll för röda helgdagar. 
Kursledaren undervisar huvudsakligen på engelska och har fokus på den muntliga kommunikationen.

KURSLEDARE
Din lärare har engelska som modersmål eller har bott en längre tid i engelsktalande land.

KURSLITTERATUR
Vi använder kurslitteratur med övningar i att läsa, höra, skriva och tala för att öva alla språkfärdigheter.
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

SPRÅKNIVÅER
A1 Jag kan förstå mycket enkla meningar. Jag kan besvara enkla frågor, använda enkla fraser och meningar, som t ex presentera mig och berätta var jag bor.
A2 Jag kan förstå och skriva korta och enkla meddelanden och personliga brev. Jag kan ta del i korta sociala samtal.
B1 Jag kan oförberedd gå in i ett samtal om kända ämnen. Jag kan beskriva händelser, drömmar och framtidsplaner och kan återberätta innehållet i en bok eller film. Jag kan i stora drag förstå radio- och TV-program som handlar om saker jag känner till.
B2 Jag kan förstå det mesta i nyheter och aktuella program på TV. Jag kan förstå samtida litterär prosa. Jag kan samtala och diskutera så pass flytande och ledigt att jag kan umgås med infödda på ett naturligt sätt. Jag kan förklara en ståndpunkt och ange för- och nackdelar.
C1 Jag kan förstå TV-program och filmer utan alltför stor ansträngning. Jag kan förstå avancerade fakta- och litterära texter. Jag kan använda språket flexibelt och effektivt.
C2 Jag kan utan ansträngning läsa praktiskt taget allt skrivet språk, även abstrakta texter. Jag kan utan ansträngning ta del i vilka samtal och diskussioner som helst.

Testa dig själv och hitta din nivå i några av våra språk på http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/europaradets-nivaskala-och-spraktest/europaradets-nivaskala-och-spraktest/ 

KALLELSE/FAKTURA
Kallelse till kursen kommer ca en vecka innan start som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer fakturan på kursavgiften.
Det går bra att delbetala kursavgiften, ange vid anmälan.

BRA ATT VETA
Observera att kursen håll i våra nya lokaler på Tegelängsgatan 11 B.
Medborgarskolan samarbetar med Bokus och Akademibokhandeln och kan därför erbjuda alla kursdeltagare rabatter på böcker. Läs mer här http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Engelska B1.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Engelska B1!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner