Visa kurser.se som: Mobil

Engelska A1 med fokus på konversation/dialog

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Jönköping
20 timmar
1 295 SEK

Kursbeskrivning

Det här är kurs i engelska för dig som inte är helt nybörjare men som inte kommit så långt inom språket. Kanske har du läst engelska i grundskolan för många år sedan eller så har du gått en nybörjarkurs och vill gå steget vidare. I kursen så kommer du lär dig att klara enkla vardagssituationer som att presentera dig och ställa och svara på enkla frågor. Efter bara ett par kurstillfällen kan du säga några meningar på engelska. Du får du grundläggande kunskaper i grammatik och kursen ger dig många möjligheter till att tala och höra engelska. Att kunna kommunicera på engelska är främsta målet.

FÖRKUNSKAPER
Det här är en kurs för dig som endast har lite grundläggande kunskaper motsvarande nybörjarnivå och som vill komma igång och prata engelska.

MÅL
Efter kursen har du en del av kunskaperna i engelska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

KURSINNEHÅLL
Du får lära dig:
-hälsningsfraser
-presentera dig
-räkneord och alfabet
-beställa på café eller restaurang
-fråga efter vägen
-använda olika uttryck
-grundläggande grammatik
-skriva en del på engelska
-om kultur- och samhällslivet

KURSUPPLÄGG
Kursen går samma dag och tid, en gång i veckan, tio tillfällen. Vi gör uppehåll för röda helgdagar.


KURSLITTERATUR
New headway beginner ISBN: 9780194372480. Vi använder kurslitteratur med övningar i att läsa, höra, skriva och tala för att öva alla språkfärdigheter. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Du som läser kurser hos oss på Medborgarskolan har förmåner när du handlar böcker på Adlibris eller Akademibokhandeln. För mer information följ länken nedan:

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

KURSLEDARE:
Cynthia har studerat engelska i skolan samt läst sin kandidatexamen på engelska. Hon har även bott och arbetat fyra år i Australien. På fritiden är Cynthia del av en bokklubb och gillar att resa. 

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs. Ledarna erbjuds också löpande möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Testa dig själv och hitta din nivå i några av våra språk på:
http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/europaradets-nivaskala-och-spraktest/europaradets-nivaskala-och-spraktest/ 

BRA ATT VETA
Kallelse till kursen kommer ca en vecka innan start som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer fakturan på kursavgiften.

Medborgarskolan samarbetar med Bokus och Akademibokhandeln och kan därför erbjuda alla kursdeltagare rabatter på böcker. Läs mer här http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

 

Välkommen

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Engelska A1 med fokus på konversation/dialog.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Engelska A1 med fokus på konversation/dialog!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner