Visa kurser.se som: Mobil

Badrumskören

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Jönköping
28 timmar
895 SEK

Kursbeskrivning

Kören för ALLA som tycker om att sjunga! Vår ledstjärna är sångglädje och vi sjunger bl a visor, jazz och musikal. Vid terminens slut avslutar vi med konsert för släkt och vänner. De senaste åren har vi varit en kör på ca 70 glada sjungande människor, det hoppas vi bli även nästa termin med dig!
Det är i flera vetenskapliga studier bevisat att körsång är välgörande för både kropp och själ. Sången och gemenskapen sätter fart på massor av positiva reaktioner i din kropp. Kom med du också och upptäck den musikalitet som finns inom dig!

INNEHÅLL:
Vi håller oss mestadels till välkända sånger ur olika genrer och provar också på att sjunga enkel stämsång.

Vi fokuserar på tre viktiga saker:
*Trevlig samvaro - Gott kamratskap, trygghet och en avspänd atmosfär är viktiga ingredienser för att våga!
*Träning och utveckling av instrumentet - Vi använder det allra finaste musikinstrumentet av alla, nämligen vår egen röst. Den behöver tränas och utvecklas för att kunna låta som vi vill.
*Det musikaliska uttrycket – Rösten måste inte alltid låta fin och vacker. Det centrala är att hitta den musikaliska känslan i sången.

UPPLÄGG:
Vi träffas varje måndag under 12 tillfällen under hösten på Per Brahegymnasiet.
Vi avslutar terminen med en konsert den 13/12 med Anna-Lotta Larsson

FÖRKUNSKAPER:
Alla är välkomna!
Flera i kören har varit med länge så har du lite förkunskaper är det ett plus.

OBS!
Du som varit med tidigare terminer måste själv åter anmäla dig till nästa termin. Du blir alltså inte automatiskt kallad som tidigare pga av för mycket missförstånd.

KURSMATERIAL:
Lösa blad med sångtexter.

KURSLEDARE:
Åsa Näslund har arbetat de senaste 15 år som sångpedagog på Per Brahegymnasiet, med sång, kör och vokalensemble som sina huvudsakliga sysslor. Åsa har gått 4 år på musikhögskola i Stockholm och är utbildad musiklärare Grundskola-Gymnasiet (med tillval Afro- am sångpedagog).
Tidigare har hon bl a utbildat musikalartister i Göteborg, spelat in skivor, jobbat som bakgrunds sångerska, lett diverse körer och haft gospelkörevent .
Åsa jobbar även som frilans  sångerska.

Alla våra ledare skall ha genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledar utvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.


Varmt Välkommen!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Badrumskören.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Badrumskören!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner
Läs recensioner