Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Aktiekunskap - grundkurs

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
15 timmar
2020-09-14 18:00
1 195 SEK

Kursbeskrivning

Lägg grunden till ett intressant och rikt aktieliv. Vår grundkurs vill inspirera och skola in dig i ett långsiktigt och regelbundet sparande i aktier.

Med grundläggande praktiska och teoretiska kunskaper om aktiemarknaden får du en perfekt start för en mer aktiv och lyckosam förvaltning.

INNEHÅLL
Du får den kunskap som behövs för att komma igång med att spara i aktier. Du lär dig om aktier, när du bör köpa och sälja, risker och möjligheter med placeringar, om börsen och börsintroduktioner. Du får också lära dig hur du hittar information om olika bolag och hur du ska välja aktier. Du lär dig mer om kurslistor och index, vilka olika depåer det finns och om att köpa och sälja över internet. Du får lära dig om beskattning av aktier och fonder, och när du genomfört kursen har du förhoppningsvis arbetat fram en egen strategi för din aktieportfölj.

UPPLÄGG
Vi träffas 1 gång i veckan under 5 veckor.

FÖRKUNSKAPER 
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och vill gå från teori till handling när det gäller att börja spara i aktier. Inga förkunskaper krävs - bara ett intresse! 

KURSLITTERATUR
Kurslitteraturen köper du in själv. I den här kursen använder vi oss av boken "Bli grymt rik på aktier!" av Anders Haskel, utgiven av Aktiespararna kunskap. 

KURSLEDARE
Lotta Berglund har tidigare arbetat som sytemutvecklare, IT-strateg och har även tidigare arbetat på bank. Hon har varit aktiv och handlat med aktier och fonder i flera år. Lotta har bred erfarenhet från att undervisa och hon har lett ett antal kurser och utbildningar inom olika områden.

BRA ATT VETA
Kallelse till kursen kommer ca en vecka innan start som en bekräftelse på att kursen startar. Kallelsen utgör också fakturan på kursavgiften.
Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

Välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Aktiekunskap - grundkurs.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Aktiekunskap - grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner