Visa kurser.se som: Mobil

Aktieanalys: Läs årsrapporter och lär dig hitta bra aktier

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Linköping
4 timmar
2022-12-01 17:30
295 SEK

Kursbeskrivning

Vill du fördjupa dig i hur ett bolag kan värderas utifrån begrepp och nyckeltal? Då är detta kursen för dig.

I den här kursen lär vi oss att hitta aktier genom att titta på olika bolag med utgångspunkt från årsrapporten, för att lära att analysera bolag.

Du lär dig hur du bättre kan avgöra om du vill investera i bolagets aktier. Vi går igenom börsdata, nyckeltal, teknisk analys och diskuterar andra användbara analysmetoder.

Vi använder börsdata.se, Avanzas och Nordnets web-plattformar.

För att du ska få en så givande kursdag som möjligt ska du själv inför kursen välja ut ett bolag på Stockholmsbörsen att analysera.

Förkunskaper
För att tillgodogöra dig innehållet i kursen är det bra om du har grundläggande begrepp inom aktievärlden klara för dig, t ex genom att ha gått Aktiekunskap grundkurs hos oss, men det är inte ett måste!

Upplägg
Teori blandas med praktik och diskussioner under kvällen.

Material
Du behöver ta med egen enhet; laptop, surfplatta eller mobil.

Kursledare
Kristina Boström, egenföretagare:
Att lära andra om privatekonomi genom aktiesparande känns viktigt - vi behöver ha en god relation till våra pengar för att må bra! Från den dagen jag själv började ägna mig åt handel med aktier har mitt eget sparande förändrats i grunden och under resans gång har jag lärt mig massor om centrala begrepp och strategier kring aktiesparande. Med min erfarenhet av att leda individer framåt kommer jag att dela med mig av verktyg och insikter om aktiesparande som på ett förhoppningsvis positivt sätt påverkar din ekonomi i stort.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Rabatter
Vi har bokrabatter för våra kursdeltagare: 6% på bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Information om hur du tar del av rabatten följer i kallelsen.

Anmälan och kallelse
Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca 1 vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart.
I kallelsen följer även information om ev kursmaterial, lokal och eventuella entrékoder.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Aktieanalys: Läs årsrapporter och lär dig hitta bra aktier.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Aktieanalys: Läs årsrapporter och lär dig hitta bra aktier!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner