Zumbakurs

Träning och dansglädje i ett

Zumba är ett träningspass som innehåller mycket dans. Dansen är influerad av salsa och kombinerar olika latinamerikanska dansstilar. Ha roligt samtidigt som du tränar hela kroppen. Hitta en zumbakurs som passar dig!
Visar 1-19 av 19 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-19 av 19 träffar

I och med dess populäritet har det utformats en mängd olika varianter av Zumba där dansen och träningsformen kan skilja sig något. Ursprungligen utformades träningspasset i Colombia under 90-talet av koreografen Alberto Perez, även kallad ”Beto”. Sedan dess har den öppnat en helt ny värld av träningsmöjligheter och för många har zumba varit det första steget till att börja träna. Du behöver inte vara ett proffs för att klara av dansen, huvudsaken är att man har roligt. Man brukar säga att Zumba är en fest, och till ytan inte ett träningspass.

Certifierad zumbainstruktör

Det är idag många som pratar om vem som egentligen är en korrekt certifierad zumbainstruktör. En ”äkta” instruktör ska ha blivit certifierad av själva varumärket Zumba Fitness, annars menar vissa att det är olagligt att instruera Zumba. Andra tycker att det inte är så viktigt med en certifiering då målet med dansen är att sprida glädje och få folk att röra på sig.

Historian om Zumba

Du kanske först upptäckte Zumba Fitness i en reklamfilm på TV-shop. Ursprungligen kommer dans- och träningsformen från Latinamerika och föddes på 90-talet i Colombia när en fitnessinstruktör hade glömt att ta med sig musik till ett träningspass. Han spelade istället ett kassettband som han hade i bilen och improviserade fram stegen. Musiken, rytmen och rörelserna visade sig vara väldigt medryckande och gjorde träningspasset blev otroligt populärt. Zumban spreds sedan till USA och idag är dansen vanligt förekommande på dansskolor, gym och andra träningsanläggningar i hela Sverige. 

Jämför kurser
Mer självkänsla med dans

Med dansen kände både Molly Fredin och Sara Granelli Frick att självkänslan växte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

Läs mer