Yoga för hormonbalans

Längd
16 timmar
Pris
1 500 SEK
Nästa kurstillfälle
4 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
1 500 SEK
Nästa kurstillfälle
4 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Yoga för hormonbalans

Yoga för hormonbalans är en medicinsk och meditativ form av yoga speciellt utformad för kvinnor och hormonbalans. Denna form av yoga kan hjälpa till att lindra hormonella besvär såsom PMS, smärtsam och oregelbunden mens, klimakteriesymptom med mera. Dessutom är yogan stressreducerande, avslappnande och återhämtande.

©HormonyYoga fungerar som en holistiskt terapiform där vi jobbar och stärker kroppen fysiskt, psykiskt och själsligt. När vi gör yoga speciellt utformad för hormonbalans gör vi fysiska övningar och positioner riktade till specifika körtelområden. Vi förstärker effekten med hjälp av andningen som ger ytterligare massage och i slutet av övningen fokuserar vi energin till en för övningen specifik körtel för att även få en mental aspekt av arbetet. Upplägget för en yogaklass är alltid intoning, djupt balanserade andning, yogarörelser, avslappning och meditation. En av de största orsakerna till hormonell obalans är stress, därför är yogapassen mycket lugnande och stressreducerande. 

Efter avslutad kurs kommer du ha med dig många nya verktyg som hjälper dig att hantera stress och ge dig själv mer återhämtning och vila så att du kan uppnå hormonell balans. Under kursens gång får du även med dig olika nycklar för att skapa ett mer medvetet och levande liv. 

För vem? 

Yogaformen kan tränas av alla kvinnor från fertil ålder och uppåt. Det kan vara speciellt gynnsamt efter 35 års åldern då hormonnivåerna normalt sett börjar sjunka och förklimakteriet börjar. 

Kursledare

Johanna och är certifierad ©HormonyYoga lärare. Johanna driver YOSA - Yoga och skapande, tillsammans med sin sambo där de håller återhämtande yoga klasser samt workshops med yoga och målning, för att hjälpa andra att landa inåt. 

Johanna är en kreativ själ med intresse för det andliga och spirituella. Johanna älskar att måla då målning alltid verkat meditativt och terapeutiskt för henne. Johanna vill hjälpa andra att landa inåt, bli mer medvetna om sin egen kropp och även våga släppa loss sin kreativa och lekfulla sida för inre läkning. 

Bra att veta

Kom i löst sittande kläder. Ta gärna någon varm tröja om du är frusen. Vi tränar i sockar eller barfota. Mattor och bolster finns att låna på plats.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud kurser inom kropp och hälsa 

Bra att veta
• Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
• Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
• Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Rabatter
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

https://www.medborgarskolan.se/formaner

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/kopvillkor-diplomutbildning/

Medborgarskolan och folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Yoga för hormonbalans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.