Visa kurser.se som: Mobil

Yinyoga med Maria Högbom

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Ludvika
5 timmar
600 SEK

Kursbeskrivning

Varmt välkommen till en kravlös stund där din kropp och själ får möjlighet till återhämtning.

Yinyoga är en stillsam och meditativ form av yoga där vi vilar i positionerna under 2-5 min. Vi fokuserar på andetaget och får övning i medveten närvaro. Det så kallade "lugn och ro-systemet" aktiveras, kroppen och sinnet går in i djup avslappning och stressnivån minskar.

Genom Yinyoga mjukar vi upp fascian. Fascian är bindväven som håller samman alla kroppens muskler, organ, ben, nerver och blodkärl. Hela kroppen som fungerar som en enhet. Yogaformen tillåter dina muskler att slappna och är effektiv för alla, stela personer får möjlighet att bli mjukare i kroppen. Det har visat sig att Yinyoga hjälper vid rygg- och nackproblem. Sakta mjukas stela höfter upp, lår och vader blir smidigare och mer elastiska. Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar.

Innehåll
Återhämtande och terapeutisk yogastil med mjuk passiv stretch. Enkla övningar som anpassas efter din kropp och utförs oftast liggande eller sittande i stillhet och medveten närvaro. Vi använder hjälpmedel som bolster, yogablock och filtar för att stötta kroppen i de olika positionerna. Behaglig musik spelas i bakgrunden.

Upplägg
Kurs en gång i veckan, samma dag och tid. Varje tillfälle är 60 minuter och klassen avslutas med avslappning.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs och alla kan delta, finns det fysiska begränsningar kan vi lösa det genom att modifiera eller hitta en annan position.

Kursledare Maria Högbom, Yinyogalärare.
Maria driver företaget Hälsovis i Smedjebacken sedan 2015 och har en bred kunskapsbank för friskvårdsarbete. Gruppträningsinstruktör och Massageterapeut sedan 30 år. Utbildad KBT-terapeut och handledare i stresshantering. Har även utbildning i Mindfulness och Mindfulnessyoga.

Kursmaterial
Mjuka kläder som är bekväma att göra positioner i. Gärna sockor och tröja om du blir frusen. Ta även med dig din egen yogamatta och en filt.

Bra att veta
För anmälan och mer information, kontakta Maria Högbom 070-218 11 13

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yinyoga med Maria Högbom.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Yinyoga med Maria Högbom!