Workshop - Skulptera och gjuta i gips

Längd
14 timmar
Pris
1 499 SEK
Nästa kurstillfälle
21 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
14 timmar
Pris
1 499 SEK
Nästa kurstillfälle
21 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Workshop - Skulptera och gjuta i gips

Vill du dyka in i din skaparglädje och släppa lös din kreativitet? Kom då och prova att skapa och pyssla med gips.

Innehåll

På workshopen kommer vi att gjuta en grundform i gips. Sedan ska du själv designa form och mönster till din ljusstake eller figur och karva in det. Du även kan prova måla ditt gipsföremål med akrylfärger. Under workshopen kommer du få inspirationstips och idéer vilka produkter kan du skapa i gips och vad du kan göra med dem.  

Du kommer garanterat gjuta dina minnen av kreativa stunder. För det är något speciellt när man formar med sina bara händer. Häng med och prova på. 

Upplägg

  • Vi träffas under en helg, lördag och söndag, mellan kl 10.00-15.00.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. Alla kommer att skapa utifrån sina egna förutsättningar. 

Kursledare

Du möts av Valentina Brodin som är en erfaren och kompetent pedagog inom konsthantverk. Valentina har en lärarexamen från Uppsala universitet och har arbetat 30 år som slöjd och bildlärare på gymnasiet och grundskolan. För närvarande arbetar hon som bildlärare i Gävle. Hennes fokus ligger på att experimentera och skapa enkelt och uttrycksfullt konsthantverk. I största mån jobbar hon med hållbara och allmänt tillgängliga material på ett kreativt och inspirerande sätt. Det är speciellt för henne – att njuta av processen och få oändliga upplevelser för att minnas. Valentina erbjuder dig att prova på varierande skulpturtekniker och material. Du får alla förutsättningar för ett lyckat kreativt projekt med en konstnärlig kvalité. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Det ingår material i kursen. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
  • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
  • Kök med mikro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
  • Kom ihåg oömma kläder.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Workshop - Skulptera och gjuta i gips och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.