Visa kurser.se som: Mobil

Workshop i digitalfoto, tema bländare

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
5 timmar
2019-09-28 10:00
650 SEK

Kursbeskrivning

Att fotografera är att uttrycka sig visuellt, att förmedla sådant som text och tal inte förmår. Att fotografera är också ett sätt att minnas och bevara händelser och upplevelser, oftast sådant som får större betydelse med åren t ex familjefoton. Innehåll

Det här är en temadag i digitalfotografering med temat bländare. Har du drömt om att kunna fotografera proffsiga porträtt med perfekt ljusskärpa. Detta är kursen där du lär dig läran att separera objektet i bilden med hjälp av bländaren. Bländaren avgör även hur mycket i bakgrunden som man vill ha skarpt och tiden avgör rörelsen i bilden.

Här kommer du få en teoretisk genomgång av fotografen Per Erik Jäderberg. Därefter får du själv möjlighet att praktiskt testa ute på fält och avsluta med att samtala, visa och lära mer genom att gå igenom bilderna som tagits med andra på kursen.

Upplägg

Kursen omfattar 1 tillfälle på 5h. Lördagen den 28 sept.

Förkunskaper

Inga förkunskaper i digitalfoto krävs. Ta med din kamera. Märket spelar ingen roll, det viktigaste är att du kan ställa in kameran i manuellt läge. Har du en egen laptop kan denna medtagas.

Kursledare Per-Erik Jäderberg växte upp med en far som var fotograf - detta gjorde att intresset för foto och bildkonst började i tidig ålder. Har arbetat som frilansfotograf sedan 1984 och har stor erfarenhet av alla olika typer av fotouppdrag. Det är något speciellt med våra kursledare!

De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial Ta med egen kamera. Visst kursmaterial ingår.

Tips på vidareutveckling

Efter den här kursen kan du anmäla dig till Medborgarskolans kurs Digitalfoto systemkamera fortsättning.

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Workshop i digitalfoto, tema bländare.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Workshop i digitalfoto, tema bländare!