Workshop Dansa klassisk Flamenco Sevillana - nybörjare

Medborgarskolan Mitt, i Eskilstuna
Längd
2 timmar
Pris
195 SEK
Längd
2 timmar
Pris
195 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Info om Workshop Dansa klassisk Flamenco Sevillana - nybörjare

Flamenco är en kraftfull och eldig dansform med mycket själ och hjärta. Dansen uttrycker både stolthet och personlighet. Flamenco ger dig en dansupplevelse med starka känslor till härlig musik.

Innehåll och upplägg

Sevillanas är en traditionell och populär flamencodans som främst dansas i Andalusien, Spanien. Dansen kan dansas såväl i par som enskilt. Den är uppdelad i 4 turer. På kursen går vi igenom grunderna, hållningen, de olika stegen och armrörelserna m m. 

Under terminen finns det 4 tillfällen där vi går igenom en tur i taget. Det spelar ingen roll i vilken ordning man lär sig turerna, utan kan hoppa på vilket tillfälle som helst.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs, vi går igenom varje tur från grunden vid varje tillfälle.

Kursledare

Kerstin Lionell har dansat sedan hon var 4 år gammal. Kerstin har erfarenhet av bl.a. balett, jazz och flamenco.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Klä dig i bekväma kläder så att du kan dansa obehindrat. Det är bra om man har en vid, lite längre kjol samt skor med lite klack, men det är inte nödvändigt i början.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Kom ombytt och klar, det finns inget omklädningsrum på plats.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Workshop Dansa klassisk Flamenco Sevillana - nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.