Visa kurser.se som: Mobil

Vi gör en antologi

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
40 timmar
2020-02-03 18:00
2 300 SEK

Kursbeskrivning

Så du vill skriva en bok!

"Du vill skriva, det räcker med det. Det är ingen nyck, det är ett övertänkt beslut, du har någonting att komma med. Du vill, du har lusten, det är dags. Lusten och viljan är grunden. Lusten och viljan kan inte läras ut. Det här handlar om hanteringen av lusten och viljan, grunden för skrivprocessen, det handlar inte om vad som ska komma, det handlar om hur.
Hur.

Hur.

Hur."

*Bodil Malmsten 

Kursinnehåll

Kursen vänder sig till dig som går omkring med den där författardrömmen och kanske redan har ett skrivprojekt någonstans i byrålådan. Kanske är det två sidor, kanske är det 50. Kanske har texten inte sett dagens ljus på månader, till och med år. Men du har inte glömt den. Nej, inte alls.

Under den här kursen arbetar vi med varsitt eget, längre skrivprojekt som sedan kommer att resultera i en tryckt antologi. Projektet kan vara påbörjat eller någonting helt nytt, och du väljer själv genre; prosa, poesi, essäistik eller någon slags egensinnig blandform.

Vi kommer framförallt att arbeta utifrån textinlämningar som handledare och kurskamrater sedan ger konstruktiv respons på.

 

Upplägg
Kursen omfattar 3x45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 10 veckor.
I slutet tryckt boken upp i två ex till varje deltagare. Detta ingår i kursavgiften, Önskar deltagaren fler ex tillkommer kostnad för varje exemplar.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

 

Kursledare
Amanda Mjörnman kommer ursprungligen från skogarna långt nere i Småland. Där upptäckte hon tidigt litteraturens och skrivandets under. Det var i kojan i en ruttnande trädkoja hon skrev sina första berättelser, sedan dess har hon studerat skrivande vid Ölands folkhögskola och tagit en examen i litterärt skapande. Hon har de senaste åren snurrat runt i Stockholm och samlat på sig erfarenhet från förlagsbranschen. Amanda har även startat upp författarkollektivet Kallocain som under förra året gav ut en antologi.

Livsmantra: Att skriva är att finnas.

 

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vi gör en antologi.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Vi gör en antologi!