Info om Vegetarisk matlagning med Margareta Rosengren

På denna vegetariska kurs lär du dig grunderna i att laga lacto-Ovo vegetarisk mat (lacto-ovo betyder att vi lagar växtbaserad mat med mejerivaror dvs mjölk, grädde, fil, creme fraiche etc samt ägg. Vi kan också använda honung. Matkostnad ingår i priset. sista tillfället med julinspiration 26/11
På denna vegetariska kurs lär du dig grunderna i att laga lacto-Ovo vegetarisk mat (lacto-ovo betyder att vi lagar växtbaserad mat med mejerivaror dvs mjölk, grädde, fil, creme fraiche etc samt ägg. Vi kan också använda honung.
Du får lära dig hur du lagar de godaste vego ”biffarna” av olika bönor och grönsaker, vi lagar soppor, sallader, gratänger och dessert. Vi går igenom hur du lätt sätter goda smaker genom att krydda den vegetariska maten på olika sätt. På denna vegetariska kurs kommer vi inte att använda konserver eller ”köttsubstitut” utan du får lära dig laga all mat från grunden
Matkostnad ingår i priset. OBS! vi träffas 8/10, 15/10 Tillfälle tre 26/11 med julinspiration. 26/11
Upplägg
Träff 1: Vi går igenom olika typer av bönor, linser, säd och fröer, vi smakar på flera sorter och du får lära dig hur du enkelt och på bästa sätt tillagar/kokar dem från grunden. Vi går igenom hur du lagar de bästa vego biffarna. Vi lagar en läcker och färgsprakande middag med olika typer av säd, bönor och linser och säsongens grönsaker.
Träff 2: Vi går igenom olika kryddor och örter och hur du på många olika sätt skapar karaktär på maten. Vilka kryddor används för att ge en asiatisk tusch eller känslan av att befinna sig i Indien eller Mexiko. Vi lagar grön mat med inspiration från olika länder.
Träff 3 Vi lagar rätter med julens kryddor som passar julbordet.
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter att tillaga enligt recept. Vi avsmakar förstås. Alla hjälper till i köket.
Förkunskaper lite köksvana krävs.
Kursmaterial Matkostnad och receptkompendium ingår i kurspriset.
Kursledare
Margareta Rosengren har en gedigen pedagogisk utbildning och inspirerar sina deltagare till egen utveckling. Hon har drivit Rosengrens Skafferi i centrala Örebro och har mångåriga kunskaper av vegetarisk matlagning.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.
Bra att veta Medtag matlådor. Kursen avslutas givetvis med en gemensam måltid. Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.
Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.