Vävning onsdag 18.00-21.00

Längd
40 timmar
Pris
3 090 SEK
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
40 timmar
Pris
3 090 SEK
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Vävning onsdag 18.00-21.00

Upptäck konsten att väva, ett gammalt och vackert hantverk!

Innehåll
Som nybörjare får du lära dig räkna ut en vävnota, varpa och sätta upp en väv från början till slut. Därifrån lär du dig väva enkla vävnader. Du får lära dig grundteknikerna inom vävning och inom ramen för dessa tekniker kommer du exempelvis få väva löpare, kuddar och handdukar. I samråd med kursledaren bestämmer ni vad som är lämpligt att skapa. Du som har vävt en del innan men känner att du vill bli mer van att räkna ut en vävnota, varpa, och sätta upp en väv från början, har möjlighet att utveckla dina vävkunskaper genom denna kurs. Vi kommer också ta upp hur vi kan kombinera tekniker och material som förekommer inom vävning och på så sätt kommer du utveckla dina vävkunskaper. 

Upplägg
Ledaren går igenom de olika momenten inom vävning. Detta görs både gemensamt och individuellt för att alla ska få bästa möjliga förutsättningar. Du arbetar med en hopfällbar vävstol som du gärna får låna hem och arbeta på hemma. Kursen hålls en gång i veckan (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs för att gå denna kurs. Du lär dig på plats med hjälp av kursledarens instruktioner. Denna kurs riktar sig både till dig som aldrig har vävt tidigare och till dig som är en flitig vävare och söker gemenskap med likasinnade. 

Kommentera gärna i noteringsfältet vid anmälan om du är nybörjare eller om du har tidigare kunskaper (t.ex. kan räkna ut vävnota och/eller varpat tidigare). Det underlättar för kursledaren i planering av kursen.

Kursledare
Kursledare är Gudrun Jarl.

Kursmaterial
Medtag papper, sax och måttband. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften utan måste köpas till. Du kan antingen ta med eget material eller beställa material gemensamt tillsammans med gruppen, det bestämmer ni vid första kurstillfället. Hyra av vävstol ingår i kursavgiften.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Bra att veta
Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Vävning onsdag 18.00-21.00 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.