Visa kurser.se som: Mobil

Utveckla ditt barns simning

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2022-08-21 10:30
1 170 SEK

Kursbeskrivning

Det går bra att börja i denna kurs direkt om ditt barn möter kraven. Dock har många i gruppen gått ”lär ditt barn simma” så det kan vara bra att informera barnet om att instruktören kanske redan känner några av barnen.

Obs! Välj alternativet Medborgarskolan faktura vid anmälan, se informationsvideo innan ni väljer betalalternativ:

Kursen drivs för tillfället med en förälder i bassängen, den andra föräldern kan sitta med på land. I mån av plats eller om man har speciella behov så kan båda föräldrarna vara med i vattnet.

I kursen "lär sig ditt barn simma" lärde vi oss grundläggande simkunskap. Nu känner ditt barn sig trygg i vattnet och kan arm- och bentagen. Dock saknas något i teknik för att kunna simma helt själv. Denna kurs bygger på ditt barn kan att arm och bentagen men att saknar något för att kunna simma helt själv. Krav för att gå denna kurs är:

Vara bekväm i vattnet (att doppa huvudet och hoppa från kanten) Kunna armtag och bentag var för sig eller tillsammans.

Denna kurs riktar dig till barn som kanske: 
bara vill/kan simma under vattnet men vill lära sig simma över. 
Att simma sammansatt bröstsim med arm och bentag inte går så bra.
Att tekniken inte riktigt sitter så att det blir jobbigare för ditt barn som då  endast klarar av att simma en kort sträcka.

I denna kurs får du och ditt barn hjälp med teknikövnignar som lära ditt barn simma mer självständigt. Vi använder oss av traditionella hjälpmedel och bygger stegvis upp simkunskapen. Vi övar också på vattenvana och flytta i form av avslutningslekar. Dessa är till för att både motivera barnen samt öka dess vattenvana. Bassängen är 32-34 grader varm. Ett pluspoäng är att ditt egna bröstsimteknik ofta blir bättre efter kursen.

Upplägg
Denna kurs är på nio träffar, varje träff är på 25 min.  Denna simskola gäller för en vuxen tillsammans med ett barn. Syskon får inte vara med i vattnet. Vi varvar individuell övning med övning i grupp. Både den vuxna och barnet ska vara ombytta och duschade med tvål och schampo innan bad. Gruppövningar varvas med individuell träning.

Plats: Paradisbadet, varma aktivitetspoolen

Förkunskaper
För att gå denna kurs måste barnet vara bekväm i vattnet. Måste kunna arm och bentag individuellt. Samt gärna börjat sätta ihop dem. Ert barn skall gärna börjat försöka simma själv någon meter. Är barnet vattenrädd eller ej kan korrekta bentag, rekommenderar vi kursen Minisimmare där fokus är vattenvana med lite bröstsim eller Lär ditt barn simma där vi lär oss grunderna till bröstsimmet.

Kursledare
Jessica Gard Timmerfors Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi. Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt. Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnsim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek. Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta Medborgarskolan så kanske kurser kan skapas.

Bra att veta
Om du anmäler två barn så anmäl dem var för sig.


Denna kurs gäller i rehabpoolen den tid ni har anmält er på, vill ni bada i paradisbadet måste ni betala för det i receptionen (eller hämta ett band om ni har månadskort)

Armbanden får ni i hämta reception på Paradisbadet innan kursstart, de ligger i ett kuvert markerat med er simtid. Ni får Mer info om detta när ni anmält er.
ett armband per förälder. Behåll armbandet för alla 9 gånger.

Vi godkänner två deltagande vuxna per anmälan, och en anmälan gäller 1 barn, vid syskon gör två anmälningar (syskon över 1 år kan ej vara deltagare på babysim, men babyn kan vara deltagare på övriga kurser). Det går därför att registrera två band. Om ni vill ha två bad behöver du skriva den andra anhöriges fulla namn och personnummer under notering.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Kursen drivs för tillfället med en förälder i bassängen, den andra föräldern kan sitta med på land. I mån av plats eller om man har speciella behov så kan båda föräldrarna vara med i vattnet.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Utveckla ditt barns simning.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Utveckla ditt barns simning!