Visa kurser.se som: Mobil

Trädgårdsdesign- påbyggnadskurs

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Falun
9 timmar
2020-05-07 18:00
1 045 SEK

Kursbeskrivning

Har du grundkunskaperna i Trädgårdsdesign och vill lära dig ännu mer för att kunna utforma din egen drömträdgård?

Innehåll
Påbyggnadskurs i trädgårdsdesign. I kursen kommer vi att fördjupa oss inom perenner, träd och buskar, vilka sorter som är lämpliga att odla i vårt klimat, snabbväxande sorter, annorlunda sorter mm. Vi går också in mer på färg och form, att kombinera växter och rabattkomposition, genomgång av olika stilar, hur man kan planera och anlägga rabatter och planteringar för att få det lättskött, trädgårdens rum, hur man kan skapa rumskänsla ute genom att använda sig av träd, plank, spaljéer, murar, häckar mm.
Uteplatser - olika idéer, inspiration på hur man kan formge och anlägga dem utifrån vilken stil man vill ha, genomgång av anläggning och skötsel. Genomgång av olika hårdgjorda markytor, ljussättning, vatten, planteringsdesign och växtkunskap. Färglära, visuella uttryck och trender. Det kommer även att finnas möjlighet för dig som deltagare att under kursens gång komma med önskemål om vad du vill lära dig mer om.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle. Kursen är 7, 14 samt 28 maj mellan kl 1800-2030.

Förkunskaper
Du bör ha gått grundkursen i trädgårdsdesign.

Kursledare
Kursledaren Cathrine Lindström Mårdh är grundskollärare och montessorilärare sedan 20 år tillbaka. Cathrine är utbildad trädgårdsmästare på högskolan i Gävle och Wij trädgårdar i Ockelbo med inriktning hälsa och design. Hon har lång erfarenhet av odling då hon har en kolonilot. Cathrine driver företaget CaLiMas Trädgård med inriktningen rådgivning, formgivning och beskärning av fruktträd. CaLimas Trädgård finns på Facebook och Pinterest. Samt på instagram, calimastradgard.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Medtag tomtkarta skala 1:200.
Material: ritpapper ingår, pennor kan du låna under kurstiden

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan planerar en kurs i Buketter & Snittarrangemang.

Bra att veta
Kaffe och te finns att köpa. Eftersom den här kursen är så populär och antalet platser är begränsat brukar den snabbt bli fullbokad. Säkra din plats genom att göra din anmälan direkt.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift 50 kr/avi tillkommer from avi nr två vid delbetalning.
Om du deltagit vid minst 75% av kurstillfällena kan Medborgarskolan utfärda ett intyg mot en kostnad om 75 kr.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Trädgårdsdesign- påbyggnadskurs.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Trädgårdsdesign- påbyggnadskurs!